Напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз ще засегне местната

...
Напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз ще засегне местната
Коментари Харесай

Брекзит няма да удари Румъния

Напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз ще засегне локалната стопанска система единствено нищожно, защото Англия е деветия по величина търговски сътрудник на Румъния и единствено десетият максимален източник на директни задгранични вложения в страната (данни за 2018 г.), съгласно разбор от локалния снабдител на бизнес информация KeysFin.

Износът на Румъния за Англия доближи 2,9 милиарда евро през 2018 година, до момента в който вносът беше 1,7 милиарда евро. Британските директни вложения в Румъния възлизат на 1,7 милиарда евро в края на 2018 година, а към 1300 румънски компании са следени от английски вложители (над 50% дялове), с оборот от към 20 милиарда RON (4,2 милиарда евро) през 2018 година, съгласно към данни, събрани от KeysFin.

" По отношение на търговията относително слабите връзки с Обединеното кралство слагат Румъния измежду най-защитените европейски стопански системи от директното влияние на Brexit. Въпреки това, един от главните стопански опасности, които KeysFin вижда по отношение на това събитие, е болестта, която може да бъде генерирана от неконтролиран развой на излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз. Въпреки минималната възможност, която даваме на този сюжет, като това е нежелателно и от двете страни, въздействието върху финансовите пазари може да бъде главно ", съобщи Роксана Попеску, ръководещ шеф на KeysFin. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР