„Напускането на нашите министри е тяхно право, след като нищо

...
„Напускането на нашите министри е тяхно право, след като нищо
Коментари Харесай

Каримански от ИТН: Нищо на нашите министри не е било одобрено

„ Напускането на нашите министри е тяхно право, откакто нищо не им е утвърдено. Сигналът е, че първо на съдружно равнище би трябвало да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в обособените ведомства “. Това сподели в коридорите на Народното събрание Любомир Каримански от „ ИТН “, който е ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание.

Той бе помолен да разяснява демонстративното овакантяване на министрите на Има Такъв Народ на съвещанието на Министерски съвет, където се обсъждаше актуализацията на бюджета.

„ Вчера доста ясно си казахме, че би трябвало да бъдат спазени всички ангажименти и обещания, които са по отношение на Министерство на регионалното развитие с индексацията към строителите и към всички тези, които действително извършват поръчките. В същото време Министерство на външните работи също имаше едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, защото там са едни от най-ниските. Те са създали нов организационен устав. Чакаме така наречен дейно ръководство в държавното управление да прави оценка всички тези документи. Не знам дали има потенциалът да ги оцени ", разяснява Каримански.

Той съобщи, че не са получили натуралните индикатори и калкулации, които би трябвало да ги убедят в метода, по който е конструирана цялата логичност на бюджета.

Каримански съобщи, че „ ИТН “ са търпеливи и ще бъдат такива толкоз, че да могат да защитят всичко това, което е записано в съдружното съглашение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР