Напук на призивите да се пенсионира лидерът на ГЕРБ Бойко

...
Напук на призивите да се пенсионира лидерът на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Ключово решение на ГЕРБ! Какво обявиха за Борисов

Напук на апелите " да се пенсионира " водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две депутатски листи - по традиция в София и в Пловдив, заяви той пред Епицентър. бг.

Бившият министър председател е в суперкондиция, партията му е стегната и строена зад него. " Кирил Петков да не дава препоръки кой да се пенсионира, тъй като народът го пенсионира от министър председател ", разяснява Борисов, който се вълнува само от икономическата и обществена обстановка в страната, в резултат на високата цена на газа.

В ГЕРБ лидерски въпрос няма. В момента Борисов е партийният водач с най-голям % на утвърждение. Той е и единственият ръководител на партия, който от два месеца непрестанно обикаля страната и всяка събота цялостни салоните в дребни и огромни градове.

В града под тепетата ще си дадат лидерски дуел двете партии, които сега водят гневна борба за гласа на гласоподавателя - ГЕРБ с Бойко Борисов и " Продължаваме промяната " с Кирил Петков.

Подгласник на Борисов ще бъде юридическото острие на ГЕРБ Радомир Чалаков, а трети - легендата Вежди Рашидов, който може да се окаже, че ще удари и първия парламентарен звънец. Бившият кмет Иван Тотев отпада от парламентарната конкуренция.

От Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че лидер на пловдивската листа ще бъде заместникът на Нинова - Кристиан Вигенин. Макар локалните социалисти да си избраха нов водач в лицето на Иван Петков - Бебето, очевидно от „ Позитано ” 20 са решили, че е по-удачно той да " подпре " зам.-председателя на партията.

Има Такъв Народ сигурно ще изпрати в Пловдив още веднъж Тошко Йорданов, който хем би трябвало да заздрави разпадналата се партийна конструкция в града, хем да се бори за влизане в Народното събрание при мижавите прогнози, които социолозите дават за бъдещето на партията на Трифонов.

Най-сложно още веднъж се обрисува да бъде в „ Демократична България ”. Христо Иванов три пъти бе лидер на листите на дясното обединяване. Той влезе два пъти през София, само че третият път не завоюва мандат от Велико Търново. Поради това единственият му късмет за Народното събрание бе през 16 МИР.

В борбата за Народното събрание в града се чака да вземат участие също Костадин Костадинов („ Възраждане “) и Стефан Янев („ Български напредък “).

Танер Али от Търговище най-вероятно още веднъж ще бъде първи в листата на Движение за права и свободи, както на предходните два вота.

В региона против Росен Костурков от Политическа партия ще застане отново Дани Каназирева от ГЕРБ. Социалистите заложиха за лидер Веска Ненчева от Карлово, която се явява неофициален водач на регионалните социалисти. Тя е и измежду най-близките на Корнелия Нинова.

Едно от остриетата на Движение за права и свободи – Рамадан Аталай ще е лидер на листата в 17 МИР.

В СОФИЯ

В София Бойко Борисов ще се изправи против водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в 25 МИР. В този регион е родното място на Борисов - Банкя. В Българска социалистическа партия пък има традиция още от времето на Георги Първанов водачът да бъде лидер в 25 МИР. Първанов по това време живееше в региона - в Красна поляна, само че след него в Българска социалистическа партия традицията остана. В 25 МИР водеше и Станишев, и Миков, и Нинова.

На 30 август партийните листи би трябвало да бъдат регистрирани в ЦИК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР