Напрежението в момента е голямо. И Сърбия прави всичко възможно

...
Напрежението в момента е голямо. И Сърбия прави всичко възможно
Коментари Харесай

Николай Кръстев: Сърбия прави всичко възможно да инструментализира проблема в Косово

„ Напрежението сега е огромно. И Сърбия прави всичко допустимо да инструментализира този проблем, да пази своята позиция на действителността. А тя е, че Косово в последна сметка е самостоятелна страна и Сърбия би трябвало да работи дружно с косовските управляващи. “ Така журналистът Николай Кръстев разяснява за Euronews Bulgaria проблема с пререгистрацията на колите в Косово.

Журналистът уточни, че съществуват доста мощни тези, които акцентират, че не е изключено разногласието за табелите в Косово да прерасне около войната в Украйна. Но защото спорът в Украйна е под надзор, можем да кажем, че не съумяха тези старания на радикални фигури от сръбската политическа сцена, счита той.

 
Сърбия доста мъчно може да се откаже от Косово. Който и да е политик в страната, в случай че единствено каже, че признава Косово, той ще последва ориста на Зоран Джинджич (бивш сръбски министър председател, погубен през 2003 година – бел. ред.).
А проевропейските политици в Сърбия нямат ресурса да дойдат на власт, уверен е Кръстев.

Според него има капацитет за риск, тъй като границата сред Косово и Сърбия е „ атакувана от хора с нечисти ползи “ – наркодилъри, контрабандисти... Тя е рискова освен за Европейски Съюз, само че и съответно за нас, счита журналистът.

Той разяснява и убийството на служител на реда до границата с Турция.

„ Едно е да сте служител на реда навътре в страната, друго е да сте на границата “, означи журналистът. Според него би трябвало да бъде основана специфична конструкция, да има професионално подготвени хора, които да стоят на границата.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР