Напрежение в пловдивското село Царимир. Десетки жители се вдигнаха на

...
Напрежение в пловдивското село Царимир. Десетки жители се вдигнаха на
Коментари Харесай

Родители на протест в защита на уволнена директорка на детска градина

Напрежение в пловдивското село Царимир. Десетки поданици се подвигнаха на митинг в отбрана на уволнена директорка на локалната детска градина Марина Маринчешка, която преди 5 дни беше отстранена от кмета на община Съединение. Според недоволните родители зад отстраняването на директорката стоят политически претекстове. Детското заведение посещават деца и от прилежащите пет села. Техните родителите също се включиха в митинга.

За мен претекстовете са политически. Пет години съм работила в село Голям чардак като шеф с група. От 2 години и седем месеца съм шеф, назначена посредством конкурс, в детска градина "Светлина " в село Царимир, описа уволнената директорка Марина Маринчешка, представена от Нова телевизия.

Злобни лелки докарват деца до неврози

Поводът, съгласно него, е предизборно приключване в интернет пространството на фотоси с некачествени плодове и зеленчуци. Кметът Балкански ме упреква, че те са от нашата детска градина. Клетвата му беше на 11 ноември. На 13 ноември ме извика и ми връчи дисциплинарно уволняване. Като за тези 8 години аз нямам нито едно наказване, нито недоволство от родител, споделя тя.

В нашата градина в никакъв случай не са раздавани некачествени храни. Ако е имало такива, те са връщани или от мен, или от домакинката, безапелационна е директорката.

Протестиращите родители споделиха, че част от тях са разговаряли с кмета, само че той не им е дал съответно пояснение. Те желаят директорката да се върне на работа, тъй като е извънреден преподавател и децата са привързани към нея.

Директор на детска градина в Перник за водния режим: Ще се справим
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР