Напрежение в Гълъбово и региона заради "Брикел". 1400 работници са

...
Напрежение в Гълъбово и региона заради "Брикел". 1400 работници са
Коментари Харесай

Работници от ТЕЦ Брикел заплашват с протести

Напрежение в Гълъбово и района поради "Брикел ". 1400 служащи са подготвени да излязат на улицата заради неналичието на изясненост към бъдещето на централата. Тя беше краткотрайно спряна поради потребление на неразрешено гориво.

Разрешение за възобновяване на работата ѝ няма, макар че инспекция на ековластите демонстрира, че нарушаванията са отстранени.

Евтимия Бързинска е шеф промяна в „ Брикел”. Снощи за следващ път е съобщила на сътрудниците си, че няма да работят. „ В шест и половина се постанова да им кажа отново, че разпущам промените, без да мога да им дам някакъв отговор по кое време и за какво ще бъдем пуснати”, съобщи Евтимия Бързинска, шеф промяна в „ Брикел” пред БТВ.

От прекъсването на „ Брикел” ще бъдат наранени и четири топлофикационни сдружения - за тях централата обезпечава главното им гориво. „ В Гълъбово всички учебни заведения, детски градини, всички други публични здания се отопляват с парното, което идва от Топлоелектрическа централа „ Брикел”, изясни Светла Боянчева - ръководител на ОБС – Гълъбово.

Жителите на Гълъбово не са съгласни да избират сред чист въздух и самун. Разрешение за възобновяване на работа няма, макар че установените нарушавания са отстранени, показват от централата.

„ Ние нямаме отговор от Министерството на околната среда и водите какво би трябвало да създадем оттук нататък да бъде вдигната административната мярка за прекъсването на „ Брикел”, сподели Янилин Павлов - изп. шеф ма „ Брикел”.

От Министерството на околната среда и водите разясняват, че им би трябвало време, с цел да се срещнат с резултатите от инспекцията и идната седмица ще оповестят дейностите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР