Напрежение в Албания. Полицията използва сълзотворен газ срещу антиправителствен протест

...
Напрежение в Албания. Полицията използва сълзотворен газ срещу антиправителствен протест
Коментари Харесай

Сблъсъци с полицията на протест в Албания

Напрежение в Албания. Полицията употребява сълзотворен газ против антиправителствен митинг тази нощ. Недоволните от ръководството на страната провеждат манифестации от средата на февруари.

 © БГНЕС
Напрежението на обичайния към този момент антиправителствен митинг ескалира пред постройката на Народното събрание в Тирана. Демонстранти възпламениха кола и пробиха полицейския кордон, охраняващ зданието. В този миг униформените използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян протестиращите.

По-рано денем митингът стартира от постройката на държавното управление, където част от множеството скандираше против кабинета на премиера - социалист Еди Рама и хвърляше пиратки, хвърчила и други предмети против силите на реда. До произшествия обаче не се стигна. 1500 служители на реда са били мобилизирани, с цел да обезпечат реда в Тирана по време на шествието. Това е деветият митинг на недоволните от властта за последните два месеца.

Лулзим Баша, водач на Демократическата партия: Ние сме тук, дружно, с цел да сложим завършек на феномена Рама, с цел да можем дружно да сложим основите на съблюдаване на европейските стандарти и полезности. Рама, върви си!
Лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша приканва за незабавна политическа смяна, сформирането на краткотрайно държавно управление без Еди Рама и осъществяване на предварителни парламентарни избори. Опозицията упреква държавното управление на социалистическата партия в корупция и във връзки с проведената престъпност. Правителството отхвърля обвиняванията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР