Напрежение между Сърбия и Косово заради ареста на сръбския политик

...
Напрежение между Сърбия и Косово заради ареста на сръбския политик
Коментари Харесай

Напрежение между Събрия и Косово заради ареста на Марко Джурич

Напрежение сред Сърбия и Косово поради ареста на сръбския политик Марко Джурич. Той е основният договарящ на Сърбия в диалозите с Косово, които се организират с посредничеството на Европейския съюз. Около 30 души са потърпевши при конфликти по време на ареста.

 © Българска телеграфна агенция
Косовските управляващи настояват, че Джурич е влезнал без тяхно позволение в Косово. По-късно бил освободен и е отпътувал за Белград. Косовският президент Хашим Тачи прикани към успокоение и съобщи, че полицията е работила в сходство със закона и пълномощията си. Според Тачи казусът не би трябвало да заплаши разговора сред двете страни.

Заради ареста на Джурич, сръбският президент Вучич свика нощес незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност. В изказване след срещата президентът на Сърбия съобщи, че Джурич е бил обичай по време на ареста си.

След като минал границата, му е оказана здравна помощ. Медии в Белград оповестяват, че в телефонен диалог сръбският президент разискал случилото се в Косовска Митровица с президента на Русия Владимир Путин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР