Напрежение и скандали в парламента по темата с новите конституционни

...
Напрежение и скандали в парламента по темата с новите конституционни
Коментари Харесай

Сблъсък за конституционните съдии: Гласуваха оставката на Десислава Атанасова като депутат

Напрежение и кавги в Народното събрание по тематиката с новите конституционни съдии. Депутатите гласоподаваха преустановяване на пълномощията на депутата от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която беше определена за парламентарен арбитър.

Тя към този момент не е и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ, а на нейно място към този момент е Бойко Борисов.

В тяхна позиция на адвокатските колегии се показва, че има несъгласие с решение на Конституционния съд

Последва офанзива от опозицията и отбрана от ГЕРБ.

„ Лицемерието и безпардонността, с която газите всичко, с цел да се укрепите с власт, отвращава гласоподавателите ви и бъдете сигурни, че никой към този момент не ви има вяра “, сподели Искра Михайлова от „ Възраждане “.

„ Пожелавам на всеки един от вас след 14-15 години в политиката, след девет Народното събрание на обществено чуване против него да няма нито едно обвиняване в каквото и да било “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

Номинацията на ПП-ДБ за парламентарен арбитър бе Борислав Белазелков

Стигна се и до остри реплики и санкции.

„ Призоваваме Радев да не отиде на заклеването на двамата нови конституционни съдии “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Три са номинациите за Конституционния съд

От „ Продължаваме промяната “ помолиха Росен Желязков да наложи наказване на Костадинов поради това, че е споделил „ фашисти “ неведнъж от трибуната.

Вместо това обаче ръководителят на Народното събрание обаче наложи „ забележка “ на депутата от Политическа партия Искрен Митев за сравнението, а на Костадин Костадинов сподели „ да не се заиграва с терминология, която е противозаконна “.

По думите ѝ по този начин процедурата по избора им стартира изначало

Българска социалистическа партия и „ ИТН “ оповестиха, че ще гласоподават „ срещу “ освобождението на Десислава Атанасова.

Движение за права и свободи не се включиха в този спор, а след час Десислава Атанасова беше освободена.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР