Напредъкът по организацията на изборния процес и планираните от политическите

...
Напредъкът по организацията на изборния процес и планираните от политическите
Коментари Харесай

Демонстрираха машинното гласуване пред международни наблюдатели

Напредъкът по организацията на изборния развой и плануваните от политическите партии събития бяха разисквани на среща сред кмета Здравко Димитров, Нина Суомалайнен – началник на задачата за наблюдаване на изборите към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), представители на ОССЕ в България и политически анализатори.

Те се интересуваха от реда, по който партиите декларират своите рекламни предизборни акции и събития, и къде са обособените по скица от общината за задачата места. Градоначалникът им изясни, че нормално последните 10 дни преди изборния ден партиите стават по-активни откъм събития.

След срещата Здравко Димитров сподели на наблюдаващите по какъв начин у нас се гласоподава с машина. Главният секретар Ангелина Топчиева и заместник-кметът Йордан Ставрев допълниха, че отговорността за реда по време на гласуването е на органите на Министерство на вътрешните работи, които работят в непрекъсната връзка с общинските структури.

На територията на града има 14 броя машини за демонстрационно гласоподаване с конфигурирана демоверсия на електронна бюлетина за гласоподаване. Седем от тях са ситуирани в здания на общинската и районни администрации. Машините са налични за жители всеки работен ден, както и в съботния ден на 24.09.2022г. от 9.00часа до 17.00часа.

Районната изборна комисия ще разположи още седем машини на оживени места в града, с цел да могат гласоподавателите до изборния ден да се срещнат и да тестват машините за гласоподаване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР