Напоследък все повече жени се обръщат към езотерици. Но този

...
Напоследък все повече жени се обръщат към езотерици. Но този
Коментари Харесай

5 опустошителни последици от посещението при гадател

Напоследък от ден на ден дами се обръщат към езотерици. Но този метод на решение на проблем или на намиране на отговори единствено ги слага в още по-голяма невъзможност.

Джулия Че, експерт по невротехнологии, хипнотреньор и създател на Академията по невромаркетинг, изяснява какви техники употребяват гадателите и за какво последствията от езотеричните интервенции могат да бъдат опустошителни.

Според статистиката, най-често дами над 45 години със приблизително обучение от провинцията се обръщат към гадателки. Този вид хора имат вяра в чудеса, в решаването на проблеми с едно тракване на пръстите.

Зигмунд Фройд споделя, че " магическото " или вълшебното мислене е в основата на всяка религиозна религия.
Полският антрополог Бронислав Малиновски акцентира, че магическото мислене е особено за хора с ниско равнище на обучение, които не желаят да проучват информацията и да вършат лични заключения. Те имат ниска самокритика и са мощно подвластни от личния си триумф.

 вещател

Но хората, които мислят разумно и работят самоуверено, без да се опасяват от неуспех и крах, са по-малко податливи на вълшебен операции и са ваксинирани против въздействието на магьосниците.
Защо вървим при гадатели?
Може би тъй като търсим поддръжка. Търсим човек, който да следваме.

Спомнете си, когато майка ни ни водеше на детска градина или на посетители. Тя ни избираше облекла и ни споделяше да сме тихи и възпитани. Това беше, когато бяхме деца. Когато към този момент сме пораснали, ние подсъзнателно търсим една и съща поддръжка и решение на всички проблеми.

Има три съществени претекста за посещаване при вещател:

 вещател

1. Скрит спор в детството

Когато мисленето ви е закрепено върху даден проблем, търсим ексцентрични способи за решаването му. Фройдистки образец: бащата е пренебрегвал щерка си през цялото ѝ детство, момичето е пораснало и е време да построи връзка, само че няма точни обществени рекомендации. В последна сметка тя се оказва пред картите Таро и пита гадателката: " Имаме ли бъдеще с мъжа, който обичаме? "

2. Чудодейна история

Образованите дами, които са чували историите на други хора за тяхното благополучие в брака, също прибягват до помощта на гадатели.

" Ще направя ритуала, няма да навреди ", мислят си те.
Но вие не знаете всички детайлности за историята, след която сте решили да изберете. Всяка история за " знамение " съдържа доста детайлности, които не знаете. На процедура чудото не съществува.

3. Лошо качество на образованието

Когато времената са сложни, желаеме да знаем какъв брой скоро ще се усъвършенства животът ни. И вместо да си вършим лични разбори или да слушаме лектори, ние се обръщаме към гадатели.

Дали гадателите са просто психолози?

Магията е цялост от психически и невротехнически техники. Основно се употребяват три техники.

 вещател

1. Трансови положения

Английският занаятчия на психиатрията Милтън Ериксън назовава транса естественото положение на всяко живо създание, когато нормалната интензивност понижава и вътрешното внимание се концентрира върху една-единствена мисъл.

Влизането в такова положение е елементарно. Представете си, че сте на лекция в институт и професорът чете нещо, което не е доста вълнуващо. В някакъв миг си спомняте за спор с майка си тази заран. Пред вас е ясна визуализация - думите и звукът на гласа на майка ви. В тази секунда гласът на професора изчезва. Може би даже си спомняте миризмата на приготвена закуска в кухнята. Това съставлява трансът.

Всеки езотерик ви вкарва в това положение, като разбърква карти, прави вълшебен операции или си бъбри нещо.

2. Манипулация

Един вещател ще ви даде няколко " правилни " прогнози: " Имахте гадже, което доста ви обичаше. Пропуснахте добър късмет за доходна работа "... Докато сте в лек транс, екстрасенсът ви предлага да реагирате на един от проблемите, като преминете през всички " признаци " на клиенти с сходни проблеми.

Вие ще реагирате: ще погледнете внезапно настрана, ще се усмихнете или ще се разплачете. Ще започнете да говорите и да си спомняте нещо на глас.
Тук стартира играта с облиците. Той трансформира тона на речта ви, продължава мисълта ви и изрича версия на бъдещето като неизбежна. Гадателят привежда няколко случайни " обстоятелството " от живота ви, с цел да ги потвърди, а вие избирате в положение на транс кое е по-близо до истината. В положение на понижена сдържаност мисленето реагира незабавно. Бинго - прогнозата е съвсем подготвена!

3. Разчитане на израженията на лицето

Обичате чудесата, тъй че уменията на гадателката незабавно ще се потвърдят. Освен това вие ѝ плащате! И сте склонни да защитавате разумността на покупката си. И до момента в който търсите истината в думите ѝ - тя чете изражението на лицето ви.

Защо едно магическо прекарване е разрушително? Ето 5-те негативни последствия: 

 вещател

1. Самоизпълняващо се знамение

Гадателите постоянно приказват за повреждане и неуспех. Те ще ви припомнят за минали неточности и ще ви предизвестяват да не вършиме неверни стъпки. И даже най-после да ви обещаят благополучен и богат живот – в съзнанието ви сигурно ще запазят всички вероятни отрицателни настройки.

2. Загуба на финанси

Всички гадатели са отлични търговци. Те ще ви предложат набор от услуги и артикули за вашия благополучен живот. Съществува риск от това да изпаднете в заеми и задължения.

3. Загуба на надзор върху живота ви

Защо да вършиме каквото и да било, в случай че гадателката ще се погрижи за всичко? Това ви предизвика да спирате да действате и да анализирате събитията. В последна сметка е по-лесно да си лежите на дивана и да чакате нещата да се случат сами.

4. Загуба на сдържаност

Философът Сергей Рубинщайн акцентира: " Привилегия на мозъка е да умее да разпознава грешките. Когато гледаме трезво на живота си и сериозно оценяваме събитията, действаме по най-разумния метод. Когато имаме вяра на думите на езотерик, вътрешният ни критик е заглъхнал. Правим неточности, даже в дребни неща, променяме убежденията си, непрекъснато прехвърляме отговорността на хората към нас. Животът излиза отвън надзор и ние потъваме в неконтролируем безпорядък.

5. Очаквания и меланхолия

Ако някой ви е заречен нова играчка като дете и не сте я получили, вие или сте се разкрещели, или сте изпаднали в нервност, като умерено сте си построили убеждението, че " не го заслужавам, не ме обичат ".

Същото ще се случи, в случай че са ви дали обещание да подобрите финансовото си състояние или са ви предсказали, че ще срещнете прелестен човек през януари 2023 година, и към момента е по този начин.

И по този начин, какво да извършите, в случай че желаете да разберете бъдещето?

Планирайте го сами. Сънувайте, а в картините си прибавете повече действителност: цвят, усеща, миризми, мисли по време на съня. Програмирайте се сами. Планирайте и действайте. Мозъкът ни прави чудеса

Има едно отлично упражнение, наречено " Перфектният ден ". Опишете идеалния си ден. Веднага ще разберете кои проблеми би трябвало да бъдат решени и какво би трябвало да се добави. Бъдете реалисти - мотивацията би трябвало да е задоволителна. И животът ще стартира да се трансформира.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР