Напоследък все по-предпочитани сред подрастващите са напитки с ниско съдържание

...
Напоследък все по-предпочитани сред подрастващите са напитки с ниско съдържание
Коментари Харесай

И слабоалкохолните питиета водят до алкохолизъм

Напоследък все по-предпочитани измежду подрастващите са питиета с ниско наличие на алкохол. Консумацията им се смята за по-безвредна спрямо приемането на твърдия алкохол.

Учените обаче разрушиха този мит. Нискоалкохолните питиета също имат капацитета да трансфорат консуматорите си в алкохолици. Това важи с цялостна мощ най-много за нежния пол, оповестява БГНЕС.

Ето за какво е належащо да сте по-внимателни с постоянната консумация на бира, виновност, шампанско, коктейли и други нискоалкохолни питиета, защото и те крият риск от пристрастяване. Сладките „ дамски “ напитки също могат да ви създадат подвластни.

Енергийните питиета също попадат в този лист. Редовната консумация на такива течности, може да провокира алкохолизъм и неустоимо увлечение към спиртните питиета.

Оказва се обаче, че младите към момента очевидно не са осведомени с рисковите последствия за здравето им. За в този момент без триумф остават и желанията на огромните здравни организации да лимитират потреблението на алкохолни питиета измежду подрастващите.

 И слабоалкохолните напитки водят до алкохолизъм

Обобщени данни демонстрират, че съвсем 50 % от всички алкохолни питиета се закупуват от млади момчета и девойки.

Последиците от алкохолната взаимозависимост напълно не са за занемаряване. Прекаляването с питиетата може да докара до редовно наливане, резултатите от които са нарушавания в съзнанието, чернодробни болести, в това число и цироза, панкреатит, сърдечна непълнота, импотентност при мъжете и понижени детеродни качества при дамите, деменция.

Вече близо четвърт век алкохолизмът е разгласен за болест от Американската асоциация по медицина. Изходът от нея е съдбовен, в случай че не се вземат навременни ограничения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР