Напоследък все по-нашумяла става темата за ползите и вредите от

...
Напоследък все по-нашумяла става темата за ползите и вредите от
Коментари Харесай

Свръхконсумацията на червено месо води до бъбречна недостатъчност

Напоследък все по-нашумяла става тематиката за изгодите и вредите от месото. Някои експерти поддържат веганите и вегетарианците, потвърждавайки че тяхното меню е доста по-здравословно от това на тези, които употребяват месо. Други пък споделят тъкмо противоположното мнение и считат, че тоталното отказване на месото е изцяло неправилно и вреди на здравето ни.

Истината евентуално се крие някъде по средата, т. е. за месото важи златното предписание, че с него не би трябвало да се прекалява. Но в същото време фенове на месо има и то точно такива, които прекаляват с потреблението му. Най-вече на алено месо. А това несъмнено е нездравословно за здравето.

При направени изследвания в Сингапур, които са лишили на експертите над 15 години, излиза наяве че свръх потреблението на алено месо е доста рискова за бъбреците ни и даже може да докара до бъбречна непълнота.

Специалистите са включили в изследванията си над 60 000 души в зрелост, които включват в менюто си всекидневно алено месо и при 951 души от тях се е стигнало до бъбречна непълнота.

 Риба

Изводите са налице - в случай че прекалявате с аленото месо, рискът да развиете бъбречна непълнота е с цели 40 % по-висок спрямо хората, които не натъртват на животинските протеини.

Тук е моментът да се спомене, че за разлика от животинските протеини, растителните имат тъкмо противоположния резултат - те се грижат за здравето ни. Консумирайки постоянно бобови култури, морски блага, соеви артикули и даже пилешко, пуешко или заешко месо, Вие няма да натоварите бъбреците си и ще сведете риска от бъбречна непълнота до най-малко.

 Пилешко

Много експерти показват, че съществува връзка и сред потреблението на червени меса и риска от сърдечно-съдови болести, та даже и рак на стомаха. Това напълно не значи да изключите трайно свинското или телешкото месо от хранителния си режим.

Просто ограничете потреблението му и всякога когато Ви се дояде месо, отдавайте желания на заешко, пилешко, гъше, пуешко и т. н., а още по-добре риба или бобови култури. И не забравяйте, че е всеобщо мнението на експертите, че би трябвало да имате най-малко един напълно постен ден в седмицата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР