Напоследък все по-често започнахме да ставаме свидетели на крайно нелицеприятни

...
Напоследък все по-често започнахме да ставаме свидетели на крайно нелицеприятни
Коментари Харесай

Шокиращо: Тенисистка удари дете в публиката с ракета, но не бе дисквалифицирана

Напоследък все по-често започнахме да ставаме очевидци на извънредно нелицеприятни обстановки в тениса, подбудени от гнева на даден играч. След като преди няколко дни Андрей Рубльов едвам не отнесе главата на кортаджия в първия кръг на Ролан Гарос, през днешния ден Ирина Камелия Бегу не съумя да избегне случая, наранявайки дете от публиката.

Румънката позволи пробив в третата част против Екатерина Александрова, след което страстите взеха връх над разсъдъка и тя удари ракетата с всичка мощ в земята, без да се замисли какви може да бъдат следствията. Ракетата разказа такава траектория, че след отскока си удари по главата дете на трибуните, което незабавно по-късно се разплака. Бегу очевидно съжаляваше за постъпката си и остана наоколо до въпросното момче, с цел да се увери, че положението му е устойчиво.

Вследствие на случая тенисистката не бе отстранена от конкуренцията, а се размина само с предизвестие за неспортсменско държание, като по всяка възможност ще получи и санкция за тази си демонстрация.

Случката обаче не повлия на нейното показване и тя съумя да реализира поврат в решителния сет, с цел да доближи до крайната победа с 6:7 6:3 6:4. След края на срещата в символ на опрощение Бегу отиде при потърпевшото дете, с което си направиха обща фотография.

Irina-Camelia Begu just bounced her racket into the crowd, supervisor has been called.
— Damian Kust (@damiankust)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР