Напоследък все по-често гледам сметки за парно на мои приятели,

...
Напоследък все по-често гледам сметки за парно на мои приятели,
Коментари Харесай

Развод ми дай, Топлофикация!

Напоследък все по-често виждам сметки за парно на мои другари, на които топлинните счетоводители им начисляват да доплатят 900-1000 лв. за миналата не изключително студена зима. При това в миг, когато цените на парното към този момент паднаха - сякаш. При обстановка, в която парите са върнати на топлофикацията, само че тя ще ги възвръща на своите консуматори сякаш на части, а на процедура като във кино лентата " Куче в чекмедже " - " Татко ще ми купи куче, но различен път ".
Омбудсманът на столицата Диана Ковачева доста вярно реши да изиска инспекция на сметките на единствения монополист в топлоснабдяването на столицата, който е кадърен измежду лято да ти начисли сметка, доказваща, че си поддържал в гарсониерата си отопляем басейн с декоративни тропически рибки и освен това те още са живи. Лично ми се е случвало, като освен това ми обясниха, че уредът, който регистрира топлата вода, е развален, и тъкмо заради това са ми начислили оптималната цена. Даже им платих и такса за проучване на разваления апарат.
Ако към момента има нагли монополисти на българския пазар, " Топлофикация " е номер едно. При състояние, че преди време хората, които са желали да си прокарат сградна апаратура, са си платили за построяването й, т.е. сега тя е тяхна частна благосъстоятелност. Че си заплащат за инсталирането на водомерите. А когато смъкват радиаторите, още веднъж не престават да заплащат сградната апаратура. Че топлофикаторът в продължение на години те кара да си плащаш за замяна на щранговете, само че най-после ти начислява цени и за това, че сякаш той е модернизирал мрежата.
Топлофикация, която в най-студеното време ти пуска парно, едвам не умреш, и след това те упреква, че ти е студено, тъй като не си санирал жилището. Която най-нагло те рекетира в избран ден да си у дома, тъй като ще ти регистрира топломера, и в случай че инцидентно си имал наглостта да отидеш на работа, ти изпраща най-високата сметка. Същият монополист, от който би трябвало да чакаш половин час, с цел да потече от душа ти топла вода, в случай че съседите изпод инцидентно са емигрирали и не са употребили вода с месеци. И освен това калкулира цялата изтекла студена вода на цената на топлата.
Странно за какво всички комисии и организации за протекция на потребителите някак си мълчат, че това е проблем, освен това сериозен. Дават рекомендации от вида " Подайте там някакви заявки, напишете някакви молби " - вместо да се самосезират, че става дума за корупция, която елементарният консуматор не може да види, тъй като му я сервират в такива разбивки, че би трябвало да е инженер или счетоводител, с цел да разбере какво му се изяснява.
Взаимоотношенията на столичани с единствения снабдител на топло от ден на ден припомнят известната ария от прехода " Развод ми дай! ". Само че " Топлофикация " на финала в действителност може да ти вземе и панелите, и трабанта, а най-после да ти остави въздуха и нищо друго. А след това да таксува с такса и него.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР