Напоследък се коментира в медиите темата за техническите паспорти. И

...
Напоследък се коментира в медиите темата за техническите паспорти. И
Коментари Харесай

Технически паспорти с дантела

Напоследък се разяснява в медиите тематиката за техническите паспорти. И рядко се споделя или написа нещо потребно. Много по-смислени са мненията в обществените мрежи като „ в случай че къщата има паспорт, дали ще избяга на Запад и ще и желаят ли PCR тест на границата “. Плашат хората едни медии, които все не се знае на #КОЙ са, че задачата е проектантските колективи да ги топят пред кметовете за остъклени балкони. Ако им заплаща кметът може и да топят, но в случай че им заплащат притежателите няма по какъв начин. Който заплаща той поръчва музиката. За цената е ясно – в случай че заплаща страната ще е скъпо, в случай че притежателят договаря за цената и изискванията – много по-евтино. Не се разяснява, че в случай че се реализира държавно финансиране най-вече ще спестят тези, които имат най-вече парцели. Явно е редно страната да не стопира да оказва помощ на тези, които без нейна помощ нямаше да забогатеят. Трябва да има последователност в политиката. Но това не се дебатира. Не, че политиците, приказват нещо друго от цялостни нелепости по тематиката.

По създание се изрича само Георги Марков, народен представител от ГЕРБ. Аз доста оценявам неговите отзиви по наболели въпроси, тъй като за него се твърди, че цялостен живот е изпитвал неустоимо предпочитание да осведоми в случай че някой прави нещо неправилно. Много почтен човек. В средите, в които съм се формирал като персона, беше мъчно да станеш подобен. Ако някой информираше, изпадаше в обществена изолираност. Без да е разгласен локдаун. А постоянно изяждаше и шамарите.

Съвестният осведомител сигнализира, че през 2006г. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи с наредбата за механически паспорти заложили бомба, която ще се взриви през 2021г. с цел да попречи на ГЕРБ да завоюва изборите. Наредбата задължавала горките кметове да дават на братовчеди поръчки на надпазарни цени за механически паспорти и да събират със арбитър реализатор парите от притежателите, най-вече баби от Родопите със 150 евро пенсия. Алинеята, която задължава кметовете да вършат тези неприятни неща, които те в никакъв случай другояче не биха създали, е променена през 2013г. от Лиляна Павлова. Тъй като един някогашен парламентарен арбитър няма по какъв начин да бърка при пояснение на правна материя е ясно, че Георги Марков ни осведоми и, че Лиляна Павлова е човек на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

В строителството и политиката постоянно е отговорен предходният. Обаче Георги Марков е необикновен гений и евентуално скоро ще открие виновност и в идващите и аз чакам градската десница, неолибералите, Слави Трифонов, Бил Гейтс... да го отнесат справедливо поради паспортите, до момента в който кметове и техните братовчеди си режат вените, тъй като може да им се наложи да усвояват милиарди от държавната баница.

-----------------------

Иван Кирмин има над 25-годишен опит в областта на строителството на жилищни, публични и промишлени здания и уреди. Управлявал е процеси във всички етапи на строителните планове – предпроектни изследвания, планиране, финансиране, строителство, продажби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР