Повечето хора не обичат панелките. Аз също, но не, защото

...
Повечето хора не обичат панелките. Аз също, но не, защото
Коментари Харесай

Няколко мита за панелките и къщите

Повечето хора не обичат панелките. Аз също, само че не, тъй като ще паднат. Това е мит. Всъщност от инженерна позиция панелките не са с по-лоша структура от монолитното строителство от същия интервал. Фасадните панели са с изолираност и в действителност са с по-добри индикатори от неизолирана тухлена стена. Разработвани са в институти от инженери, архитекти и учени. Самите панели са създавани в фабричен условия в следена среда и с по-малки отклонения, в сравнение с при осъществяване на обект. При осъществяването им е употребена доста машинизация. Рискът от човешка неточност е бил по-малък. Всъщност панелките съставляват празненство на технологията и индустриализацията за сметка на творчеството и творчеството. Не обичам, когато няма творчество. Не ги обичам и тъй като са идентични. Според мен идентичното убива хубостта. В идентичното има технология, стандарти, оптимизация, само че липсва творчество и не се основава с обич. Еднаквото е антихуманно, тъй като хората сме разнообразни. И в това е хубостта на света.

На другия полюс са еднофамилните къщи, стига да не са в затворен комплекс, строен по същата панелна скица – щом е еднообразно, значи е красиво. При тях най-големият мит е, че градеж на неповторима самостоятелна къща ще коства по-малко в сравнение с апартамент. Който е решил, че желае да живее в къща най-малко да не го прави с концепцията, че ще е по-евтино, а тъй като желае да има двор. Или да живее на чист въздух. Или нещо друго, което обича и ще го направи благополучен.
Снимкa: Shutterstock  Няколко мита за панелките и къщите

Мит е също, че някой е построил къща самичък. Единственият в нашата история, който самичък с двете си ръце е построил и то голям брой обекти по едно и също време, е Бойко Борисов – всички останали си плащаме за услугите на доста други хора. И подвластен от смяната на цените на пазара, които може много да се разграничават от фантазиите ни, отразени в прогнозния бюджет. Няма никакво значение какъв брой написа, че му е излязло строителство незнайно по кое време и къде виртуалният специалист в обществените мрежи. Има значение какви са офертите към датата, когато би трябвало да се извърши дадена активност.

-----------------------

Иван Кирмин има над 25-годишен опит в областта на строителството на жилищни, публични и промишлени здания и уреди. Управлявал е процеси във всички етапи на строителните планове – предпроектни изследвания, планиране, финансиране, строителство, продажби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР