Напоследък се говори много за липсата на истинска иновация в

...
Напоследък се говори много за липсата на истинска иновация в
Коментари Харесай

Apple с тайна среща с доставчици на AR компоненти по време на CES 2019

Напоследък се приказва доста за неналичието на същинска иновация в мобилната промишленост и доста пръсти са ориентирани към Apple с обвиняването, че колосът има планини от пари, без обаче да пусне нещо новаторско, както в миналото беше iPod, да вземем за пример. Мнозина имат вяра, че идващото огромно нещо, което идва от Купертино, може да бъде очилата с разширена действителност.
През годините сме виждали доста подмятания, че Apple в действителност работи върху артикул, който дава отговор на това изложение: от патентоването на технологии, свързани с AR, до наемането на експерти в тази област, и в този момент наподобява, че подготовката на всички фронтове е в цялостен ход.

Сега информацията, появяваща се от AppleInsider, удостоверява непрекъснатите старания на компанията в развиването на AR технологиите. Източници настояват, че чиновниците на Apple са се срещнали тайно с разнообразни снабдители на части за АR по време на CES 2019 сред 8-11 януари. По-конкретно, представителите са имали среща с някои от доставчиците като някои от най-големите имена в тази област, които бяха на шоуто, са DigiLens, Vuzix и Lumus.

В света на AR, така наречен waveguides са на процедура дребни призми, които са вградени в транспарантен материал, като да вземем за пример стъкло, с цел да се пренасочат изображения към очите на потребителя, без да пречат на зрението му. Естествено, това е една от най-важните елементи на AR очилата и може да издигне или провали подобен артикул. Ако Apple желае смарт очилата ѝ да бъдат възприети, те би трябвало да бъдат по едно и също време високо функционални и добре проектирани (нещо, което не може да се каже за Гугъл Glass).

Не е ясно дали Apple желае да си сътрудничи с въпросните компании или просто ревизира до каква степен е стигнала конкуренцията, защото калифорнийският софтуерен колос има своя лична изследователска и развойна активност в региона, както вътрешно, по този начин и с помощта на придобиванията на дребни компании. Само предходната година Apple закупи Arkonia Holographics, стартъп, който създава лещи за AR шлемове

Както нормално, публична информация за AR очилата не е идвала от Apple и като се има поради сложността на плана, малко евентуално е да го забележим на пазара през идващите няколко години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР