Напоследък новите технологии позволяват все по-лесно да управлявате уреди и

...
Напоследък новите технологии позволяват все по-лесно да управлявате уреди и
Коментари Харесай

Amazon: Гласовото управление няма да измести графичния интерфейс

Напоследък новите технологии разрешават все по-лесно да управлявате уреди и функционалности единствено с гласа си, само че гласовите команди няма да заменят графичния интерфейс, смята Ал Линдзи, вицепрезидент в Amazon , който дава отговор за изчислителната активност на цифровия помощник Alexa .

“Както Echo Show , по този начин и Spot имат екрани, същото се отнася и за Fire TV, макар че в него особено е вградена Alexa. Гласовите команди провокират гражданска война в метода, по който поддържаме връзка с технологиите и устройствата, само че няма да заменят графичния потребителски интерфейс”, твърди той.

Умната домашна джаджа Echo Show дебютира предишния месец и разполага с 2-инчов екран. Като доста сходни устройства, неговата цел е да бъде оптимално еластичен и наличен, само че в някои обстановки графичният интерфейс просто е по-добър и подобаващ.

“Представете си, че незабележим глас ви изброява 10 предмета, от които да изберете един. Не е оптималното преживяване, нали?”

Според Линдзи, задачата е да се откри пресечната точка сред гласовите команди и екрана с лесна за разбиране информация, който оказва помощ на мозъка да възприема нещата по-бързо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР