„Напоследък ние рядко употребяваме думата нация, а всъщност съвременните държави

...
„Напоследък ние рядко употребяваме думата нация, а всъщност съвременните държави
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Много българи загубиха волята и достойнството си


„ Напоследък ние рядко използваме думата нация, а в действителност актуалните страни съществуват като национални страни. Особено в този световен свят, ние не можем да пренебрегнем нито нациите, нито ролята на цивилизациите. Въпросът е по какъв начин да свържем това, което е значимо за всички хора по света с това, което ни прави българи “.

Думите са на правосъдния министър Янаки Стоилов, който разсъждава за приликите и разликите сред актуалните българи и тези от 1885 година.

„ Много от хората изгубиха волята да поставят независими старания за това, което желаят да реализират. Загубиха част от трудолюбието и може би част от това нормално човешко достолепие, което изисква от всеки един да тежи на своето място и да отстоява своите разбирания “, счита Стоилов, представен от БГНЕС.

За актуалната комплицирана политическа обстановка министърът разяснява:

„ Изходът не е в една крачка, най-важното е да не пропилеем това, което беше реализирано в последните 2-3 месеца. Да не зацикли процесът на смяната в страната. Много мъчно е всеки да покаже своите разбирания, партиите да бъдат разнообразни между тях, а в това време да имат такива национални цели, които да отстояват. За страдание през последните години нашите цели най-вече се задават извън, те не са осъзнати, изстрадани и поредно отстоявани “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР