Напоследък непрекъснато се създава впечатлението, че Русия е дотолкова отслабена

...
Напоследък непрекъснато се създава впечатлението, че Русия е дотолкова отслабена
Коментари Харесай

НАТО трябва да се подготви: Путин няма да се откаже от плановете си


Напоследък непрестанно се основава усещането, че Русия е дотолкоз отслабена във боен проект, че няма потребност да се тревожим от допустимо нахлуване против страна от НАТО. Вярно е обаче тъкмо противоположното. Коментар на ФАЦ:

Положението в Европа е съществено, откакто НАТО вижда нужда да усили своите войски в подготвеност до над 300 000 души. В публичния спор в последно време непрестанно се основава усещането, че е дотолкоз отслабена във военно отношение, че няма потребност да се тревожим от допустимо нахлуване против страна от НАТО.

Ако Путин разшири спора на запад

Западните съдружници би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да възпрат Путин, в случай че той тръгне да уголемява спора на запад, както към този момент припяват неговите пропагандисти. Тъй че е напряко наложително да водим дейна политика на въздържане с допустимо максимален брой подразделения.

Редакцията предлага
Във видеопосланието си на срещата на Г-7 украинският президент Зеленски е споделил, че се надява войната да свърши още тази година. Но сега няма такива изгледи. Малко евентуално наподобява Путин да се откаже от проектите си единствено поради суровите условия през зимата. и нейните поддръжници би трябвало и отсега нататък да изхождат от догатката, че спорът може да се проточи. А новото геостратегическо противостоене сред Русия и Китай от една страна и демократичния Запад от друга така или другояче още дълго ще слага отпечатъка си върху международната политика - може би за генерации напред. И освен в НАТО ще са принудени да създават сюжети, които смятахме за надживени след края на Студената война.

Предизвикателствата на 21 век

Противно на тези времена, през днешния ден светът е многополюсен. Групата на Г-7, която се събра в баварските Алпи, конструира настоящия международен ред, само че няма да може да го отбранява сама. Германският канцлер Шолц е прав: светът не е разграничен сред Запада и всички останали, както твърди Путин. На сътрудниците деклариха единогласие да вземем за пример по климатичната политика. Но Западът явно има проблеми, когато би трябвало да придърпа на своя страна страни като Индия или Южна Африка по въпроса за войната в Украйна. А това демонстрира, че.

Николас Бусе, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

www.faz.net

Всички права непокътнати. Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main

*****

Вижте и това видео:
" Не желая да имам нищо общо с Русия "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР