Напоследък често си лягаме много изморени, но въпреки това не

...
Напоследък често си лягаме много изморени, но въпреки това не
Коментари Харесай

Ето как да заспивате само за 60 секунди

Напоследък постоянно си лягаме доста изморени, само че все пак не можем да заспим, неизвестно заради какви аргументи, написа zdrave.to.
Случва се да си мислим за многото задания, които имаме да свършим на другия ден, или просто да сме прекомерно разчувствани от нещо, което ни е случило преди няколко часа. Паричните за безсънието са разнообразни, само че истината е, че то ни прави неработоспособни, раздразнителни и прекомерно прочувствени.
За благополучие открихме един елементарен и ужасно ефикасен способ, с който бързо се понасяме към страната на сънищата. Този напълно естествен лек се назовава четири-седем-осем и да, той е толкоз елементарен, колкото звучи.

Първо би трябвало да се настаним комфортно в леглото си. След това просто вдишваме през носа в продължение на четири секунди, задържаме дъха си седем секунди и по-късно издишваме постепенно през устата за още осем секунди. Повтаряме, до момента в който заспим.
Четири-седем-осем е антична индийска йогистка медитация и колкото и необичайно да звучи на първо четене, истината е, че работи, както означават и от Reader`s Digest.
Йогите употребяват този способ за реализиране на положение на цялостно успокоение и като противопоставяне на напрежението и безпокойството. Умишленото закъснение на дишането принуждава ритъма на сърцето също да се забави, като кара и останалата част от тялото да се отпусне. С други думи, това е естествено успокоително средство - и за тялото, и за мозъка.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР