Наплив от украинци, които искат да работят в туристическия сектор

...
Наплив от украинци, които искат да работят в туристическия сектор
Коментари Харесай

Украински бежанци готови да работят по хотелите през лятото



Наплив от украинци, които желаят да работят в туристическия бранш през летния сезон на трудовата борса в Бургас. В нея се включиха 16 компании от хотелиерството, ресторантьорството и други свързани с туризма браншове, като предложиха над 1200 работни места. 
Украинските жители са подготвени да работят всякаква работа по морето. Някои обаче са с дребни деца и търсят почасово работно време.

" Искам да работя, пристигнах да видя.

А какво можете да вършиме?

Всичко, да вземем за пример в хотел, като админ мога да работя. Имам висше икономическо обучение. Работила съм в държавно институция. Ще забележим какво ще ми предложат тук.

Аз желая да работя в Бургас или в „ Меден рудник “, само че в случай че няма опция то може и в „ Слънчев бряг “. Защото имам малко дете и би трябвало да го виждам, по тази причина ми би трябвало почасова работа. То е на една година и няма по какъв начин да го вземат в детска градина. Дадоха ни 375 лв., само че те са доста малко. Мога да работя каквото и да е, само че е нужен и език, ще забележим какво ще ми предложат.

Тук мога да работя в офис или като асистент готвач. По специалност съм детски педагог. Въобще не съм мислила, в случай че не беше войната в Украйна нямаше да отпътува ".
За българите пък е по-важно да си намерят нещо по специалността. Хотелските бази към този момент са попълнили част от личния състав си със чиновници от предходната година, само че имат потребност от още доста фрагменти. Работодатели от цялото южно черноморие се включиха в трудовата борса, а предлаганите позиции са най-разнообразни, разяснява шефът на бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев.
" От Слънчев бряг до Приморско има работодатели, плюс летищните оператори, без които няма по какъв начин да стане туризъм ".

Всяка година се усеща огромен недостиг на работна ръка за туристическия сезон и точно това е задачата на трудовата борса – работодатели и чиновници да се договорят на място за изискванията, добави още Живко Янакиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР