Напитка номер 1 в света – кафето, е първото нещо,

...
Напитка номер 1 в света – кафето, е първото нещо,
Коментари Харесай

Най-скъпото кафе в света е от животински изпражнения

Напитка номер 1 в света – кафето, е първото нещо, което милиони хора в света виждат заран. Приготвянето на утринната доза кофеин е обред, който доста от нас не престават да извършват съвсем през целия ден. Действащо като допинг, кафето е значима част от всекидневието ни и по тази причина е добре постоянно да знаем новостите към него. А последната вест, несъмнено ще ви заинтригува.

И до момента в който за най-хубаво кафе в света беше оповестено създаваното в Перу Tunki Coffee, то най-скъпото кафе идва от Индонезия. То носи името „ Kopi Luwak ”. Името му идва от локалната дума за кафе „ Kopi ” и името на животното „ Luwak ”.

Зърната на този вид се отличават с метода си на обработка, както и с усета, аромата и качеството на кофеиновата течност, която се получава от тях.

„ Kopi Luwak ” се внася само в Съединените щати и Япония, като производството му е лимитирано. Особено завладяващ е методът на обработка на този тип кафе. Зърната-плодове на кафееното дърво, са обичана храна на животното цибет. То населява териториите на Индонезия и е бозайник, който се храни с гризачи, инсекти или плодове.

Цибет обича да си похапва и кафеени зърна напряко от дървото, само че поглъщайки ги зърната не постоянно могат да бъдат разградена от стомашните сокове на бозайника. Това води постоянно до изхвърлянето на зърната цели от организма на животното.

Местните индонезийци са намерили забавна специалност, като се занимават със събирането на изпражненията на животните. Фекалиите се претърсват за „ годните зърна ”, измиват се добре, след което се подсушават.

 Най-скъпото кафе в света е от скотски изпражнения

Последният стадий е да се изпекат и цикълът за приемане на най-скъпото кафе в света е затворен.

Освен леко притеснителният метод на извличане, „ Kopi Luwak ” се характеризира и с неповторимия си цвят. Препоръчително е то да се сервира в бяла порцеланова чаша, с цел да се забележи другия му по отношение на другите марки кафета цвят.

Идващото от скотски изпражнения кафе е учудващо сладко и не се нуждае от в допълнение подправяне със захар. То не горчи, има извънредно прелестен мирис и киселинността му е нулева.

Последната характерност е огромно преимущество за хората, които имат сензитивен корем, което го прави още по желано.

И въпреки „ Kopi Luwak ” да се добива и подготвя по извънредно банален и елементарен метод, това кафе се търгува на пазара с най-високата допустима цена.

То се предлага към този момент и в България, като чаша от униката коства 70 лева В Париж, Лондон и Москва индонезийската напитка е с много по-висока стойност - по 100 евро на чашка. „ Kopi Luwak ”се предлага само пакетирано, като всеки обособен плик е съпроводен с ръчен документ.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР