Написала съм част от нещата, но искам да съм много

...
Написала съм част от нещата, но искам да съм много
Коментари Харесай

Майката на Даная: Отправенa e заплахa срещу нас „да усетим болката“. Следят ме адвокати

„ Написала съм част от нещата, само че желая да съм доста съответна и пунктуална, с цел да не сгреша в цитатите си, защото съм следена от наказателни юристи. След първични потрес, когато видях адв. Марковски на един екран със фотография на детето ми, изгледах няколко пъти изявлението. Учудена съм от нещата, които сподели “, разяснява в ефира на бТВ Ани Стоянова, майка на Даная.
Преди дни юрист Димитър Марковски изясни пред bTV, че съставлява шефа и огромна част от самите чиновници и лекари в „ Пирогов “, които „ се усещат наранени от нападки “.
„ За да се показва като представител на „ Пирогов “ и бранител на „ Пирогов “, болница „ Пирогов “ би трябвало да го е упълномощила. Това е държавна болница. Как държавна болница упълномощава углавен юрист? Срещу какво? То няма досъдебно произвеждане. Прокуратурата е образувала предварителна инспекция. Няма течащи каузи. Ако е бранител на част от лекарите в „ Пирогов “, това значи ли, че той има пълномощие от проф. Габровски, от доцент Младенов, от Муса Дурльов, от Механджийски. Това са хората, които участваха в процеса на лекуване на Даная. Има ли той пълномощни от тях? “, акцентира тя.
„ Той сподели, изтъквам – „ Запознах се с голям размер здравна документи с конкретиката по проблема на „ Даная “. Представете си най- ужасното нещо, което можете да си визиите. Най-ужасната панорама, която аз видях, там е разказана с детайлности. Това е свръхчувствителна информация. Кой, с какво право даде достъп на адв. Марковски до тези документи? Те се дават единствено на засегнатите лица. Той наранено лице ли е? По кой проблем? “, добави Ани Стоянова.
„ Според нас и нашите юристи това е непозволено четене на здравна документи на едно дете. Всички знаем какво значи “, добави Кремена Кунева от Фондация „ Даная “.
„ Нека да забележим кой ще подпише това пълномощие с изключение на шефа Димитров и двама-трима души, които са в тесния му кръг. Колко хора от Медицинския съвет ще упълномощят углавен юрист, който ще пази ползите им, да има достъп до цялото здравно досие на Даная и да употребява медиите, представяйки се като юрист на държавна болница. За какъв парадокс приказваме сега. Тези хора не схванаха, че би трябвало да имат лидерска позиция. Това е огромният проблем с Медицинския контрол. Там работят хора на по-голяма възраст против малко пари. Ходят и преписват напътствията на лекарите и изпод споделят „ нищо не се откри “. Като питаш дали са ревизирали първо, второ, трето става известно, че нямат право да го ревизират. Не знам дали имат пълномощията да вършат задоволително задълбочени инспекции “, разяснява Кремена Кунева.
„ В българските стандарти и рекомендации по неврохирургия ясно и точни написа по кое време едно дете би трябвало да бъде прието в болница при контузия на главата. Ясно и тъкмо написа, че когато детето има хематологично заболяване, обвързвано с кръвта, то би трябвало да бъде прието в болница. Това е амбулаторният лист на Даная. В него написа какво хематологично заболяване има тя. Видно от документа тя не е призната в болница, не е предложено приемане в болница “, уточни Кунева.
„ Не водим борба против лекарите. Аз съдя всички, които ги назовават убийци. Тази борба е за тях. За изчистване на системата от проблемите. Днес да твърдим, че системата няма проблеми – това е неуместно “, сподели още тя.
Майката на Даная Ани Стоянова е безапелационна, че не е подписвала отвод от хоспитализация.
„ Адвокат Марковски сподели нещо необичайно, че детето не е имало неврологични индикатори. Той от кое място знае? Той не видя ли, че тя не е имала снет неврологичен статус. Повтарям няма снет неврологичен статус. Няма от кое място да знаят дали е имала, или не неврологични индикатори. Оставката на шефа няма да оправи системата. Трябва да се поеме отговорност. Директорът ръководи всички процеси в болничното заведение. Той е виновен за това, което се случва или за това, което не се случва. Когато си трансформирал една болница в бакалия и не е ясно къде, какво и по кое време се случва, обикновено е да поемеш отговорност. На 1 февруари имаше Медицински съвет. На него освен, че не бяха обсъждани медицински въпроси, а адв. Марковски и екипът му също участваха, само че имаше и отправени закани към нас “, сподели Стоянова и цитира изявлението от съвещание на Медицинския съвет.
„ Кремена Кунева, която е от Демократична България и е подкрепена политически, и събираше пари за децата на умрелите („ Фонд за децата на герои “ – акция за събиране за средства за деца на медици, умряли от COVID-19 — бел. ред.), тея хора би трябвало да се направи всичко допустимо да усетят болката “, уточни тя.
„ Не съм била там, само че това е казано и аз мога да го потвърдя, че е казано. Само очаквам някой, който да излезе и да каже, че не е правилно. В съвета вземат участие шефове на клиники и здравни грижи “, сподели още майката на Даная.
„ Има принуда. Това би трябвало да завърши. Този шеф не просто не приема да е обществено виновен, той картира правосъдната система, неискайки да си вземе върнатата искова молба. Човек, който работи в София, живее в София, а желае да му я връчат в Стара Загора. Върната му е исковата молба, с която съдът указва, че няма право да жали освобождението си от „ Пирогов “, посочи Кремена Кунева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР