Напълно нелогично е да държим яйцата в хладилника, смятат специалисти.

...
Напълно нелогично е да държим яйцата в хладилника, смятат специалисти.
Коментари Харесай

Експерти: Яйцата нямат място на вратата на хладилника

Напълно нелогично е да държим яйцата в хладилника, считат експерти. Но даже и да го вършим, вратата на електроуреда е най-неподходящото място за предпазване на яйца.

Във всеки един ледник на пазара има особено обособено място за предпазване на яйца, само че истината е, че никой не може да изясни за какво това място е позиционирано навръх врата на хладилника.

Този абсурд на производителите и до ден сегашен е цялостна тайнственост.

Идеята яйцата да се съхраняват в ледник идва от потребността им от по-ниски температури за предпазване. Фактът обаче, че това място съгласно производителите се намира на вратата, губи смисъла яйцата да се съхраняват на студено място.

 Съхранение

Подходящата температура, при която яйцата би трябвало да се съхраняват, е сред 5 и 6 градуса, като би трябвало да ги консумираме до третата седмица, откакто сме ги закупили.

След третата седмица яйцата стават негодни, без значение на какви термични обработки ще ги подложим.

Вратата на хладилника е посочена за допустимо най-лошото място за предпазване на яйца. Това е по този начин, тъй като при отварянето на хладилника точно към вратата влиза най-вече топъл въздух.

След като се затвори хладилникът обаче, температурата още веднъж става по-ниска и по този начин се получават внезапни температурни амплитуди, поради които яйцата се скапват по-бързо.

 Яйца

Ако желаете да съхраните яйцата си в подобаващи условия, използвайте съд, които се затваря компактно, тъй че да не влиза постоянно въздух, като ги подредите обърнати с върха надолу. След това поставете яйцата на място, където температурата е към 5-6 градуса по Целзий.

При температура над 7 градуса яйцата стартират да губят по 20% от качествата си с всеки минал ден.

Експертите поучават още да не купувате непотребни количества яйца от магазините. Купувайте единствено толкоз, колкото ще са ви нужни за интервал от 2-3 седмици.

Яйцата са един от главните артикули в семейството. С яйца могат да се подготвят сладкарски десерти, съществени ястия, да се застройват супи, както и да се употребяват независимо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР