Нападките и взаимните обвинения в саботаж и политически натиск в

...
Нападките и взаимните обвинения в саботаж и политически натиск в
Коментари Харесай

Шефът на ДКК обвини новия си принципал в политически натиск

Нападките и взаимните обвинявания в бойкот и политически напън в икономическото министерство се вихрят с нова мощ. Днес изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова-Кръстева свика конференция, на която разгласи, че служебният министър Никола Стоянов оказва политически напън и дестабилизира сдруженията под шапката на ДКК.

„ При встъпването си като длъжностен министър той заявява, че в своята работа ще подкрепя бизнеса, ще построява мостове и ще надгражда. Но дейностите му са в друга посока ”, сподели Нитова. И даде съответен образец от 8 август с оръжейната фирма „ Кинтекс ”. „ В 17:30 ч. идват двама чиновници на министерството на стопанската система с писмо от министъра, с цел да се снабдят с документи, фактури, контракти и други документи за интервала от 1 август насам. Това става в края на работния ден, без да е известено управлението на „ Кинтекс ” и аз като принципал ", сподели тя.

Поисканите документи били представени, само че съгласно Нитова дейностите на министъра пораждали въпроса за какво се е случило по този начин незабавно, бързо и по този метод. „ Това на какво ви наподобява? На доставяне с документи от дъщерно сдружение или на дейности по Наказателно-процесуален кодекс за изземване на избрани материали ”, разяснява Нинова.

Според нея дейностите на министъра създавали погрешни показа у интернационалните контрагенти на оръжейното сдружение, както и на обществото, че става нещо неправилно. Тя разкритикува и изказванията на министъра, че друго оръжейно сдружение под шапката на ДКК - ВМЗ Сопот, е в тежко финансово положение и на загуба.

Нитова обаче не можа да изясни за какво е отказала да показа пълномощие за регистриране на трима нови членове на ДКК, препоръчани от министър Стоянов. Преди ден точно за този отвод Стоянов упрекна шефката на ДКК в бойкот. От думите й стана ясно, че нямала нищо срещу нови попълнения, само че не и по метода, по който принципалът желал да стане това. Тя не отговори на въпроса по какъв начин е редно да стане попълването на директорския ръб и предложи на публицистите да зададат този въпрос на съдията по вписванията, отказала да впише новите имена.

На пресконференциията се оказа един от тримата определени от министъра нови членове на съвета на шефовете на ДКК - адвокат Венцислав Димитров. Той изясни, че принципалът в лицето на министъра има право да попълня съвета на шефовете, а изпълнителният шеф на ДКК би трябвало да извърши това решение. " Към момента съветът на шефовете се състои от четирима души - четен брой, което основава предпоставки за мъчно взимане на решения, а също така по правилник те би трябвало да са 7 или 9, тъй като активността на сдруженията в ДКК е доста разнородна ", изясни Димитров.

Нитова отхвърли до момента да е имало проблем с взимането на решения. Между двама се породи спор и конференцията бе прекъсната.

Смиляна Нитова-Кръстева е партийно предопределение на някогашния вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Кръстева е била народен представител от Българска социалистическа партия в предходни Народното събрание, а сега още веднъж е в листата на Българска социалистическа партия за идните избори.

Още по темата
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР