Нападателят на Арсенал Оливие Жиру спечели наградата Ференц Пушкаш“, която

...
Нападателят на Арсенал Оливие Жиру спечели наградата Ференц Пушкаш“, която
Коментари Харесай

Ето го най-красивия гол на 2017 година

Нападателят на Арсенал Оливие Жиру завоюва премията „ Ференц Пушкаш “, която се връчва обичайно от ФИФА за най-красивия гол на годината. Френският национал победи в допитването измежду почитателите по целия свят с гола си против Кристъл Палас на 1 януари. Тогава Жиру се разписа с акробатично осъществяване, добило известност като " Удара на скорпиона ".

" Благодаря на всички, които гласоподаваха за мен. Невероятна чест е да получа тази премия, печелена от велики футболисти преди мен. Поздравявам всички номинирани, които са отбелязали всички тези невероятни попадения през година. Посвещавам тази премия на своя татко ", съобщи Жиру, който е първият французин с тази премия.

Конкуренти на Жиру бяха венецуелката Дейна Кастеланос с гола си от центъра против Камерун по време на международното състезание за девойки до 17 години и южноафриканският вратар Оскарин Масулуке, който в последната минута вкарва със задна ножица изравнителния гол за своя Барока в дуела против Орландо Пайрътс в локалния шампионат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР