Намиращият се в криза тима на Фенербахче надви с 1:0

...
Намиращият се в криза тима на Фенербахче надви с 1:0
Коментари Харесай

Фенербахче надви Зенит в първия мач, пропусната дузпа провали питерци

Намиращият се в рецесия отбора на Фенербахче надделя с 1:0 лидера в съветската Премиер Лига Зенит в първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа. Ислам Слимани осъществя единственото попадение в срещата в 21-ата минута, а Роберт Мак пропусна дузпа за гостите от Санкт Петербург. Фенербахче е в ненадейно нежелано състояние в турското състезание, в което сега е 14-и в класирането от общо 18 тима, само че довечера откри сили да зарадва своите последователи. Зенит пък разочарова с представянето си и не съумя да реализира комфортен за отбора резултат.
lk 11'imiz! #FBvZNT pic.twitter.com/nXF50tQtXz
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) February 12, 2019
The Zenit starting XI for #FenerbahceZenit. @wilmarBarrios8 and Rakitskiy start, Azmoun is on the bench! #UEL pic.twitter.com/1g2N3LKxhn
— FC Zenit in English (@fczenit_en) February 12, 2019
В 21-ата минута Ислам Слимани изведе домакините напред в резултата. След центриране от ъглов удар защитата на питерци не реагира по най-хубавия метод и Слимани получи късмет да стреля отблизо разстояние. Алжирският нападател не пропусна да изпрати топката във вратата на безпомощния Андрей Луньов и първият гол в Лига Европа през 2019 година бе факт.
lk yardan kareler.#FBvZNT pic.twitter.com/Q6OaXkw5X3
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) February 12, 2019
В идващите минути Луньов имаше значително работа, като в една обстановка направи ослепително избавяне след шут на Елиф Елмас. Мачът се развиваше доста добре за домакините, само че в края на първото полувреме наивна демонстрация на Мехмет Топал в отбрана можеше да обърне развоя на срещата. Гостите, които изглеждаха беззъби в офанзива до този миг, получиха право да изпълнят дузпа 2 минути преди края на първата част. Топал ритна Себастиан Дриуси в наказателното поле и реферът Руди Буке уточни бялата точка. Зад топката застана Роберт Мак, а стражът Харун Текин мазета топката, която по-късно се отби от напречната греда. Текин съумя доста бързо да се ориентира в обстановката и улови топката преди състезател на Зенит да може да направи добавка и резултатът остана неизменен.
Taraftarmzn desteiyle evimizde kazanyoruz! 1-0. #UEL #FBvZNT pic.twitter.com/ji6qOjtiVK
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) February 12, 2019
Второто полурвеме бе по-скоро скучно и заплахите пред двете порти бяха доста малцина. Гостите от Санкт Петербург се активизираха, само че просто не можаха да сътворят съвсем нищо по-запомнящо се в офанзива. Така Фенербахче взе нежен, само че значим задатък преди реванша, като не позволи гол във вратата си.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Лига Европа 1/16 кръг, вторник 12 февруари  Фенербахче 1:0краен резулат  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР