Намиращият се на 340-то място в световната ранклиста Димитър Кузманов

...
Намиращият се на 340-то място в световната ранклиста Димитър Кузманов
Коментари Харесай

Кузманов се бори, но не успя да елиминира играч от топ 100

Намиращият се на 340-то място в международната ранклиста Димитър Кузманов игра равностойно против португалеца Жоао Соуса, само че не съумя да се оправи с него. Българският тенисист бе покрай продобиване на първия сет, само че не съумя да се оправи с 68-ия в света.

Срещата стартира неприятно за втората ни ракета, който бе продънен при втория си сервис гейм. При свое подаване за взимане на първия сет Кузманов съумя да върне брейка, достигайки до 5:5. Двубоят стигна до тайбрек, в който българинът поведе с 5:1 точки, имаше 3 за довеждане докрай на частта, само че опитният португалец резервира успокоение и завоюва с 6:8.

Във втория сет Жоао сподели класата си, като бърза поведе с 1:3. Последва още един пробив, който оформи и крайния резултат - 1:6.

С успеха си Соуса се класира за осминафиналите на шампионата в София, където негов идващ конкурент ще бъде спечелилият сред Максимилиан Мартенер и Малек Жазири.

След отпадането на Кузманов българските тенистисти на сингъл в шампионата се сваждат до двама. Адриан Андреев ще се изправи против Денис Истомин. Александър Донски ще има за противник Мартин Клижан, а при победа го чака първият подложен Станислас Вавринка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР