Намираме се в национално бедствие, заради мащабите на пандемията. Спрямо

...
Намираме се в национално бедствие, заради мащабите на пандемията. Спрямо
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев в разгара на пандемията: Намираме се в национално бедствие

Намираме се в национално злополучие, поради мащабите на пандемията. Спрямо данните от предходната година броят на заболелите и умрелите от COVID-19 е доста по-висок. Това сподели пред Нова телевизия изпълнителният шеф на УМБАЛ " Св. Екатерина " проф. Генчо Начев.

" Вина евентуално имат и ръководещите, че не се пробваха да създадат по-мащабна разяснителна компания. Допуснаха се отзиви на антиваксъри да се популяризират, без да имат общо с научната истина. Проблемът е в неналичието на принадлежности, които да подсигуряват спазването на наложените ограничения. Липсват и наказания за нарушителите. Само по-строг надзор и наказания ще понижат напрежението върху лечебните заведения у нас ", добави още проф. Начев.
свързани новини33345на 17.03.2021
МБАЛ " Сухопътни войски. Екатерина " също изпитва усложнения, поради усложнената конюнктура. От 16 разкрити интензивни кревати в лечебното заведение, 12 пациенти са интубирани. Към момента няма заплаха от дефицит на О2 в " Св. Екатерина ", само че казусът е настоящ за останалите лечебни заведения в страната.

" Ръководствата на лечебните заведения са тези, които са наясно с потенциала на леглата за Коронавирус пациенти, както и с равнищата на незабавния банкет. Именно те би трябвало да уредят въпроса с плановия банкет. Това е безусловно нарушаване на закона и закононарушение против човечеството. Най-малкото наказване за персоналните лекари, които се занимават с тази порочна процедура, би трябвало да е лишаване на лиценза ", съобщи Генчо Начев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР