Намерихме Владимир Каролев чрез Facebook. Това разказа спасителят Стойчо Баненски,

...
Намерихме Владимир Каролев чрез Facebook. Това разказа спасителят Стойчо Баненски,
Коментари Харесай

Спасител: Намерихме Каролев чрез Facebook

Намерихме Владимир Каролев посредством Фейсбук. Това описа спасителят Стойчо Баненски, взел участие в издирването на финансиста, пред bTV.

Баненски удостовери, че теренът е бил сложен. Спасителите са разпитвали първо всички, за които се е знаело, че същия ден са в планината, дали са виждали Каролев. По-късно се ориентират къде да го търсят по видеото, което споделя в обществената мрежа. В него Каролев споделя къде ще се спуска.

С часове спасителите са търсили икономиста. Първо намерили каската му, след това и самия Каролев. Носен е на ръце, с цел да бъде доведен до незабавния медицински екип и да му се окаже профилирана помощ.

" Намирането е разследване на добра организация и екипна работа. Разпитахме всички, които знаехме, че в този ден са били в планината. Преди това бяха обходени други два маршрута ", изясни Баненски.

" По всичко личеше, че има черепно-мозъчни или гръбначни контузии. Решихме да го пренесем с вакуум носилка ", сподели още той.

Припомняме, че Каролев е открит в безсъзнание с голям брой контузии, неконтактен. Закаран е първо в болничното заведение в Разлог, след това в София. Намерен е след 12-часово търсене. Една от версиите за случая е, че е паднал от 400 метра височина край връх Тодорка в Пирин планина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР