Намерението за овладяване на Азовското и на Черноморското крайбрежие на

...
Намерението за овладяване на Азовското и на Черноморското крайбрежие на
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Руската армия има още резерви, Украйна се нуждае от военна помощ

" Намерението за преодоляване на Азовското и на Черноморското крайбрежие на Украйна подсказваше, че е допустимо да се търси връзка с проруските елементи, които са в Приднестровието . Създаване на напрежение по западната граница на Украйна, разсъсредоточаване на вниманието на Украйна и задържане на войскови елементи на Украйна в западната част на страната ".

Това сподели пред БНР Ангел Найденов, някогашен министър на защитата.

Според него главният фокус на военните дейности е да се пробие отбранителната линия на украинските войски в региона на Луганск и Донецк :

" Да продължи настъплението от север и от юг, за да бъде обградена украинската войскова формация в това направление, да бъдат следени регионите, завладени от съветските войски, не престават ударите върху Азовстал, да се обезопаси сухопътният кулоар към Крим ".

В предаването " Нещо повече " Найденов добави:

" Не се изчерпват запасите на съветската войска. По оценки на специалистите загубите за Русия към 25%, само че страната има задоволително запаси да компенсира загубите. За украинската войска е явно, че е витално належащо продължаването на военната поддръжка с оръжия и муниции ". 

Интервюто с Ангел Найденов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР