Намаляването на ставката на ДДС до 9% за ресторантьорския бранш

...
Намаляването на ставката на ДДС до 9% за ресторантьорския бранш
Коментари Харесай

Намаляването на ДДС за ресторантите ще е от 1 юли

Намаляването на ставката на Данък добавена стойност до 9% за ресторантьорския отрасъл и за книгите ще стане от 1 юли и ще трае до края на 2021 година

Това е записано във импортирания към този момент в Народното събрание законопроект на ръководещото болшинство. Текстът на законопроекта към момента не е качен на уеб страницата на Народното събрание, а детайлности за него заяви на брифинг в Народно събрание депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Както към този момент е известно против въвеждането на по-ниската данъчна ставка са част от министрите в държавното управление - Владислав Горанов и Томислав Дончев, както и депутати на ГЕРБ, като да вземем за пример Менда Стоянова. Премиерът Бойко Боросив обаче отсече, че не всичко са сметки и партията му е по-важна. Общият законопроект е подписан от 10 народни представители от ГЕРБ, отпред с Красимир Ципов.

Следващата седмица в сряда по-ниският Данък добавена стойност ще бъде гледан на първо четене в пленарна зала, а седмица по-късно се надявам да бъде дефинитивно признат ", съобщи Искрен Веселинов.

" Ако фактически нямаме трагичен срив на приходите на Данък добавена стойност от този отрасъл, ние ще се борим тази мярка да стане непрекъсната, тъй като не е обикновено в един отрасъл да имаме две ставки - в един хотел нощувката да ти е 9%, а обедът в ресторанта да ти става на 20% Данък добавена стойност “, коментира Искрен Веселинов от „ Обединени патриоти “.

По мотив запасите от страна на финансовия министър за законопроекта за Данък добавена стойност, Веселинов разяснява: „ Понеже ние сме законодателен орган, ние предлагаме това. Нали знаете, че коренът на думата министър е от латинската – прислужник. Той е за това да извършва това, което народът реши. Като негови представители, в случай че го решим, финансовият министър ще го извършва “.

В закона за ДДС управляващите ще контролират и ваучерите за отмора, които ще получат борещите се на първа линия срещи разпространяването на COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР