Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68

...
Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68 000 ученици и студенти

Намаляваме цените на картите за градския превоз за над 68 000 възпитаници и студенти. Вече втори месец те заплащат по-скъпи месечни карти за градския превоз от началото на годината, тъй като 3 месеца властовите упоритости на новите ръководещи в София блокираха работата и нямаше кой да реагира на отпадането на държавните обезщетения за тези групи.

Това заяви във фейсбук общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Аз персонално поех ангажимент да реша този проблем, който коства над 3 млн. лв. на родителите на младежите.

Вчера транспортната комисия утвърди предлагането на групата на ГЕРБ-СДС, с което подтикваме младежите да употребяват градския превоз. Намалението на месечните карти е от 20 лева на 15 лева за възпитаници и студенти, от 35 лева на 15 лева за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лева на 180 лева Това понижение е действителна помощ за учениците и студентите в София, която те употребяват. Като учител в Софийския университет, който всекидневно работи с младежи, съм признателен на сътрудниците ми от всички политически групи, които ни поддържаха.

Въпреки забавянето, поради неработещия съвет, съветниците от ГЕРБ-СДС опитваме да наваксаме с работата, в която наличният градски превоз е главен приоритет.

В сряда следва да завърши гласуването в останалите комисии към СОС, а идващият четвъртък ще гласуваме предлагането ни в общински съвет. Промяна ще влезе в действие от 1 май.

Така работим за жителите, написа още той.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР