Намалява стреса и безпокойството, гони токсинитеНаричана още синя жлъчка или

...
Намалява стреса и безпокойството, гони токсинитеНаричана още синя жлъчка или
Коментари Харесай

Цикорията пази сърцето и бъбреците

Намалява напрежението и безпокойството, гони токсините
Наричана още синя жлъчка или синя млечка, цикорията е желана напитка поради незаменимите й качества и опияняващ мирис.  
От епохи насам цикорията е необятно употребена от доста култури по света поради потребните си свойства. Тя е превъзходен източник на витамини, минерали и аминокиселини, а постоянната й консумация носи неподозирани изгоди на здравето. Ето и някои от тях:

1. Чудесно се оправя с храносмилателни проблеми

Цикория е извънредно потребна за възстановяване функционалностите на храносмилателната система. Тя оказва помощ в битката с неприятното храносмилане, киселините, рефлукса, намалявайки киселинността. А съдържащият се в нея инулин е мощен пробиотик.

2. Помага на бъбреците

Екстрактът от корен на цикория постоянно се употребява като диуретик, с което оказва помощ на тялото да се отърве от нездравословните отрови.

3. Пази сърцето

Инулинът, част от състава на цикорията, освен благоприятства храносмилателната система, само че също по този начин потвърдено понижава равнищата на „ неприятния “ холестерол в организма - основна  причина за атеросклерозата и високото кръвно налягане. А пък растителните феноли, които играят ролята на антиоксиданти демонстрират, че " кафето " от цикория, доста понижава възможностите за сърдечно-съдови болести.

4. Притежава болкоуспокояващи качества

Цикорията има противовъзпалителни свойства, заради което понижава болката при положения като остеоартрит.Също по този начин може да се употребява и при мускулни болки.  

5. Инка вместо безпокойствие и стрес Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР