Намалени са обемите вода, която водоснабдителните дружества и предприятията в

...
Намалени са обемите вода, която водоснабдителните дружества и предприятията в
Коментари Харесай

ВиК и заводи с ограничено ползване на язовирите през февруари

Намалени са размерите вода, която водоснабдителните сдружения и предприятията в страната имат право да употребяват от язовирите за питейни потребности през февруари, оповестиха от Министерството на околната среда и водите в петък. Ведомството осведоми още, че на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и на комерсиалната компания " Ай Ви Пи Комършъл " се стопират доставките на вода за питейни потребности, до момента в който не си инсталират водомери.

Решението е написано във февруарския график за водоползване, утвърден от новия министър Емил Димитров – Ревизоро.

Така разрешените за черпене води ще са в размерите на действително източените количества през 2019 година Потребителите на язовирите с разполагаем размер под 50 % от общия са известени да търсят различни повърхностни и подземни водоизточници, за които имат издадени разрешителни от съответните басейнови дирекции. Това се отнася и за водоснабдителните сдружения, с цел да обезпечат вода за популацията.

От месечния график излиза наяве, че в язовир " Студена ", захранващ Перник, който от средата на ноември е на воден режим, до мъртвия и негоден размер остават единствено 970 хиляди куб. м. От тях позволени за прилагане от популацията са 752 хиляди куб. м.

Част от водноелектрическите централи ще имат право да употребяват от питейните язовири единствено води, които отиват за битово водоснабдяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР