Наличието на преговори между Русия и Украйна е единствената добра

...
Наличието на преговори между Русия и Украйна е единствената добра
Коментари Харесай

Калфин: Ако има решение на конфликта в Украйна, то ще стане единствено чрез посредник

Наличието на договаряния сред Русия и Украйна е единствената добра вест до този миг. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” някогашният външен министър Ивайло Калфин. По думите му добра вест е, че договарянията се подвигат на равнище външни министри.

„ Ако има решение на спора, то ще стане само посредством медиатор. Дали това ще е Ердоган или някой различен, няма значение. Вдигането на договарянията на равнище външни министри дава някаква вяра, само че към този момент тя е доста плаха защото виждаме, че Русия няма никакви планове да спре военните си дейности в Украйна”, изясни той.

Той добави, че Русия желае от Украйна неща, с които тя няма по какъв начин да се съгласи.

„ Тя желае цялостна капитулация на украинското държавно управление и отвод от част от териториите ѝ, това няма по какъв начин да се одобри. Двете страни не могат да се договорят даже за значими неща като филантропичните коридори. Една от аргументите е, че има разногласия към това до каква степен пътищата са безвредни. Коридорите евентуално биха сработили, в случай че на хората, влизащи в Русия, след това им бъде разрешено да изоставен страната. Но да се държат хора като заложници е неприемливо”, безапелационен е Калфин.

Във връзка с изявлението на премиера Кирил Петков България да бъде изключена от глобите против Русия за импорт на съветски газ, някогашният външен министър изясни, че към този момент наказания на Европейски Съюз по тази тематика няма.

„ Ако се наложат такива, това ще бъде съпроводено с други възможности за съответния запас. Работата на премиера е при диалог с европейските водачи да обезпечи тези доставки”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР