Наказанието от 10 мача за защитника на Славия (Прага) Ондржей

...
Наказанието от 10 мача за защитника на Славия (Прага) Ондржей
Коментари Харесай

Президентът на Чехия обвини УЕФА в двоен стандарт за наказанието на футболист

Наказанието от 10 мача за бранителя на Славия (Прага) Ондржей Кудела провокира възмущението на президента на Чехия Милош Земан, откакто неговият представител Владимир Миран упрекна УЕФА в двойни стандарти.

Тежкото наказване за Кудела от страна на европейската футболна централа пристигна след следствие на приключилия със скандал мач сред Рейнджърс и Славия Прага в Глазгоу от Лига Европа, приключил с победа с 2:0 за гостите, които продължиха напред в шампионата. Напрежението на Айброкс се повиши оптимално след грубото нарушаване на Кемар Рууф против вратаря на Славия, което му донесе червен картон, а в края на мача Кудела се сдърпа с Глен Камара. В последна сметка Рууф получи наказване от четири мача, Камара няма да играе в три мача, а Кудела е осъден за 10 мача, откакто от УЕФА обявиха, че той е употребявал нападки на расистка основа против Камара.

" Искам да отбележа, че обвиняванията в расизъм не бяха потвърдени. Дори и инспекторът на УЕФА сложи под въпрос дали Ондрей Кудела е употребява расистки език. Осъдихте почтен човек без нито едно доказателство, с цел да удовлетворите перверзните упования на дребна група деятели и един тим, който не може да завоюва на терена. Във вашите ръце битката с расизма се трансформира в двуличие, положителна дискриминация и безумно коленичене пред глупава мода ", се споделя в публично писмо на Миран до УЕФА.

 Кудела (вдясно) по време на разправията с Камар.

В писмото се добавя, че някогашният футболист Земан изпитва състрадание към всички чешки жители, които са разочаровани от решението. Наказанието на 34-годишния Кудела значи, че най-вероятно той ще пропусне финалите на Европейското състезание по футбол това лято. Неговите юристи обявиха, че ще обмислят обжалване на глобата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР