Нахутът е изключително полезен. Той е богат на протеини и

...
Нахутът е изключително полезен. Той е богат на протеини и
Коментари Харесай

Как да приготвим сами брашно от нахут?

Нахутът е извънредно потребен. Той е богат на протеини и прави чудеса за клетъчното възобновяване. Огромните количества на витамин Е и цинк в него усъвършенстват функционалностите на имунната система, а съдържащите се в брашното изофлавони защищават организма от тумори.

Нахут е вкусният богат източник на протеини, фолиева киселина, желязо, мед и цинк, което го прави строго целесъобразна храна за бременни и дребни бебета.

Вече сме сигурни, че сме ви убедили, какъв брой потребен е нахутът. Преди да го включите като непрекъснат детайл на вашата софра ще ви покажем, какъв брой елементарно е да си извършите сами брашно от него. Така ще бъдете сигурни, че имате на масата си първокласен артикул, без нездравословни добавки.

Най-трудното в приготвянето на брашно от нахут в полза на истината е намирането на сушен (не печен) нахут. Разбира се брашно може да се направи и от печена леблебия, само че тогава усета е по-интензивен, а и множеството предписания включващи този артикул изискват брашно от недопечен нахут.

 Как да приготвим сами брашно от нахут?

Брашно от печен нахут

За да извършите брашно от печен нахут също са ви нужни сушени семена. Те се слагат на тъничък пласт върху хартия за печене. Печете ги в авансово загрят фурна на 180 градуса за 15 минути до момента в който придобият златист цвят. Използва се единствено сушена леблебия. Ако употребявате варена или консервиране в последна сметка ще приготвите пюре от нахут, само че не и брашно.

След като извадите нахута от фурната, оставете го да се охлади за към 30 минути. След това ви е нужна мелничка за подправки, кухненски робот или мелница за кафе. Поставяйте зърната на дребни количества, с цел да могат да се смелят по-добре. Ако сместа не е гладка, минете я тънко, с цел да отстраните огромните бучки и части.

Брашно от сушен нахут

По създание приготвянето на брашно от сушен нахут е на същия принцип, само че просто би трябвало да пропуснете частта с печенето. След като сте подготвени, вие към този момент имате здравословен артикул, който умерено можете да давате на вашето бебе, изключително в случай че храните с пшеничено брашно не са подобаващи за него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР