Наградите Златен глобус“ са особено вълнуващи тази година, защото за

...
Наградите Златен глобус“ са особено вълнуващи тази година, защото за
Коментари Харесай

Филмите, на които бихме връчили „Златен глобус“ тази година

Наградите „ Златен глобус “ са изключително вълнуващи тази година, тъй като за първи път в историята за тях е номинирана българка! изиграла облика на Тутар - дъщерята на основния воин във кино лентата " Борат 2 ", ще се бори за наградата за най-хубава актриса в комедия или мюзикъл. Другите претендентки са Мишел Пфайфър за " Френски излаз ", Аня Тейлър-Джой за " Ема ", Кейт Хъдсън за " Музика " и Розамунд Пайк за " Много ми пука ".

Очакваме с неспокойствие церемонията на 28 февруари, а до тогава ви предлагаме нашата селекция с любимци измежду номинираните филми. Те са от разнообразни жанрове, само че са еднообразно вълнуващи и са същинска кинематографична приятност за всеки кино почитател.

„ Бащата “

Филмът справедливо е номиниран в категориите за най-хубава кино драма и най-хубав сюжет. Главните настоящи лица във кино лентата също получиха номинации –  за най-хубав артист в драма и Оливия Колман, изиграла неговата щерка, за най-хубава актриса в поддържаща роля. Защо „ Бащата “ е безспорен любимец на премиите тази година? Антъни Хопкинс рядко ни е разочаровал с превъплъщенията си на огромния екран, само че играта му в този филм демонстрира доколко владее актьорското майсторство.

Той играе Антъни (да, с героя споделят едно име) – 80-годишен мъж, измъчен от деменция, който постепенно, само че окончателно попада в клопката на забравата и последователно губи визия за всичко към себе си, в това число и за самия него. Въпреки това гордостта му не разрешава да одобри помощ от болногледач, а щерка му Ан към този момент губи самообладание и се усеща като че ли не може да продължи да живее обикновено поради татко си. За Антъни животът последователно губи своите цветове и имена, по тази причина той почва да се съмнява във всичко и всички. Неспособен да одобри, че остарява, той се трансформира в сборен облик на хората с млад дух, пристиснати от старостта и всичките й прилежащи провокации.

“Бащата ” е дебютният филм на френския публицист и драматург Флориан Зелер, eкранизация на неговата едноименна пиеса. Тя несъмнено е заслужила мястото си на огромния екран, тъй като съумява да опише историята през погледа на Антъни. Затова на моменти филмът е безреден, сцените са несвързани и даже самите предмети към него изненадващо сменят местата си. Сякаш сме на посетители в неговото замъглено схващане и следим живота през неговите очи...



Впечатли ни и още една драма – вижте на идната страница
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР