Наемодателите в Дубай, особено големите компании, чийто основен бизнес е

...
Наемодателите в Дубай, особено големите компании, чийто основен бизнес е
Коментари Харесай

Собствениците се опитват да повишат наемите

Наемодателите в Дубай, изключително огромните компании, чийто главен бизнес е рентиерството, се пробват да покачат месечната лихва с 5%-15% за новите наематели, с цел да могат да си подсигуряват добра рентабилност след влизането в действие на 3-годишен мораториум върху цените. Новият закон, който урежда рестрикцията към момента е в стадий на разглеждане, само че в случай че бъде признат ще е най-голямата смяна на пазара на наеми, откогато съществува този пазар.

Особено дейни при повдигането на наемите са притежателите на вили и таунхауси, както и на жилищата от категорията „ супер премиум “. В подмяна на по-високите равнища притежателите са подготвени да предложат на наемателите един или два месеца да населяват парцелите им гратис.

Очаква се през идващия месец-месец и половина интензивността на наемния пазар да се ускори, защото с приближаването на есента съществуващите наематели би трябвало да вземат решение дали да останат в сегашните си жилища или да се реалокират в други.

Искането за по-висок наем е съпроводено с избрани детайли на риск за наемодателя, изключително като се има поради, че желаните суми са под мощен напън. Това в най-голяма степен се касае за ценово по-достъпните парцели, където търсенето към момента не се е нормализирало.

„ Макар офертните цени да се покачват, въпреки всичко крайното решение се дефинира от търсенето и предлагането. Някои жилищни единици, налични на пазара за нови наематели, получават много оферти. Повечето от тях обаче са ситуирани в одобрени вилни селища и основни жилищни региони и не са отражение на целия пазар “, споделя ръководителят на анализаторския отдел на компанията Core Пратъшър Гурап.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР