Надзорният орган на Европейския съюз по защитата на личните данни

...
Надзорният орган на Европейския съюз по защитата на личните данни
Коментари Харесай

Предупреждават за нова опасност от шпионския софтуер Пегас

Надзорният орган на Европейския съюз по отбраната на персоналните данни прикани шпионският програмен продукт "Пегас " на израелска компания, както и сходни на него, да бъдат неразрешени на територията на Съюза.

"Забраната за създаване и внедряване на шпионски програмен продукт с опциите на "Пегас " в Европейски Съюз би била най-ефективният метод за отбрана на нашите съществени права и свободи ", се споделя в изказването на институцията.

"Пегас " е един от многото сходни софтуери, само че има една разлика, която го прави един от най-опасните - той към този момент заразява и iPhone мобилни устройства, като това постоянно се реализира посредством уязвимости на приложения ", изясни пред НоваНюз етичният хакер Ростислав Петров.

Досега такива софтуери заразяваха единствено смарт телефони със система Android, само че в този момент към този момент това не е по този начин, предизвестява той.

"Жертвата може да бъде подмамена да кликне на развален линк, които могат да бъдат публикувани през Viber, WhatsApp и други сходни, той може да бъде конфигуриран даже и посредством пропуснато повикване ", предизвестява Ростислав Петров.

Когато този програмен продукт се конфигурира, той разполага с цялата информация в телефона и приложенията, могат да бъдат откраднати данни, файлове, есемеси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР