Надявам се в следващите дни търговските банки да кажат какви

...
Надявам се в следващите дни търговските банки да кажат какви
Коментари Харесай

Дончев: Банките да си кажат за кредитите

„ Надявам се в идващите дни комерсиалните банки да кажат какви ще бъдат равнищата им на еластичност - да ви дадат късмет да дишате, да пропуснете една или две вноски “, съобщи в изявление за Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му всички би трябвало да проявят еластичност в тази обстановка, страната е редно да помогне. „ Парите, които пренасочваме, са 600 милиона., само че при потребност ще стигнат милиард ", разяснява Томислав Дончев.

„ Капитализацията на банките, която е една от икономическите ограничения на кабинета, е с цел да могат да бъдат гъвкави при неплатени вноски от хора и компании, а не да им разпродадат незабавно къщите “, сподели още той.

Според него страната може и да прибегне до изтегляне на заем, само че към момента е рано за тази мярка. „ Можем да генерираме дълг, само че това е мярка, към която да не прибягваме автоматизирано. Най-важното за нас е да покрием всички хипотези в тази обстановка ", сподели Дончев.

„ Няма да откажем което и да е предложение ", сподели Томислав Дончев за концепциите на бизнеса по отношение на икономическите ограничения.

Хайде да не отхлабваме всичко първоначално, като да не се събират налози, да не разглабяме страната на 10-ия ден от рецесията. Покриваме и трите обстановки - в случай че някой е пред уволняване, в случай че някой е в неплатен отпуск, и в случай че някой е в заплатен, сподели още Дончев, в коментар за какво не се опрощават и налози от страна на страната като мярка против рецесията.

Абсолютен приоритет е да се обезпечи системата за опазване на здравето, сподели Дончев за 4,5-те милиарда лева, които страната ще отпусне за справяне с рецесията.

Спешно е да се усили потенциалът на службите за домакински патронаж. Ако твърдим, че хората би трябвало да си стоят у дома, някой би трябвало да им носи храна, вода, медикаменти, настоя той. Обясни, че се пренасочват средства от всички оперативни стратегии - към този момент те са към 600 млн. лева, а в случай че имало потребност, може да стигнат и до милиард.

Ако спрем тежкотоварния превоз, Европа ще обеднее доста, безапелационен бе той. Обясни и, че може да се стигне до нов държавен дълг.

Първият приоритет е животът и здравето на хората - ние би трябвало да доставяме всички за тези, които са на първа линия, сподели още Дончев. И акцентира, че има и положителни неща от рецесията и даде образец с въвеждането на отдалеченото образование, което другояче щяло да коства милиони и да трябват години, с цел да се вкара, а в този момент това станало за дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР