Надявам се футболната общественост да си избере ново ръководство, с

...
Надявам се футболната общественост да си избере ново ръководство, с
Коментари Харесай

Министър Илиев смята, че промените във футбола ще са за добро

Надявам се футболната общност да си избере ново управление, с което нещата да тръгнат в посока възстановяване на обстановката в българския футбол. Това разяснява през днешния ден в Плевен министърът на младежта и спорта на журналистически въпрос, обвързван със обстановката в Българския футбол съюз след подадената оставка от дългогодишния президент Борислав Михайлов.

" Аз съм човек оптимист, който се надява, че измененията се вършат за положително, а не, с цел да се тъпче и буксува на едно и също място. По-скоро имам очаквания, че нещата ще се подобрят ", акцентира министърът. 

Попитан за това дали ще се стигне до обединяване в шахмата, Илиев сподели, че би трябвало да се завърши с разединението във всички типове спорт, тъй като най-губещи от такива спорове са състезателите. " Крайно време е да се завърши с всевъзможни личностни проблеми и да се разбере, че спортът е над всяка една персона, с цел да се премине към ползотворна работа и да се основат условия за това надарените спортисти, които имаме, да вървят безпроблемно на интернационалните надпревари ", сподели още министърът. 

По мотив подпомагането на общините за възстановяване на спортната инфраструктура той акцентира, че министерството на спорта има механизъм за съфинансиране като се изисква самоучастие от 50 % от локалните управи. Министърът напомни, че общините имат опция да вземат участие и по стратегии към други министерства – да вземем за пример за енергийна успеваемост на Министерството на районното развиване и благоустройството, откъдето може да се направи добър ремонт на постройките.

Спортният министър взе участие през днешния ден в Плевен в кръгла маса на тематика " Развитието на спорта в района - поле за взаимоотношение на страната, общините и спортните клубове ", съобщи Българска телеграфна агенция. Тя се провежда от неправителствени организации и събра в конферентната зала на постройка " Гена Димитрова " представители на разнообразни спортни клубове и школи в града.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР