Надпреварата Българският език – лесен и интересен“ се организира от

...
Надпреварата Българският език – лесен и интересен“ се организира от
Коментари Харесай

Деца и родители в състезание по български език

Надпреварата „ Българският език – елементарен и забавен “ се провежда от Регионалното ръководство на образованието в крайдунавския град в границите на националната тактика на МОН за поощряване и повишение на грамотността.

Тазгодишният кръг на надпреварата се организира в залите на художествената изложба в областия град. Четири училищен тима и един отбор, формиран от възрастни, се надпреварваха с уменията си по роден език. Петокласниците, достигнали до регионалния кръг, бяха от силистренските учебни заведения „ Св.Св. Кирил и Методий “, „ Никола Й. Вапцаров “, и „ Иван Вазов “ и от СУ „ Йордан Йовков “ в дуловското село Окорш, а тимът на родителите бе събирателен.

Целта на надпреварата е да предизвиква четивната просветеност на деца и възрастни, да развива техните умения да употребяват книжовния език и да подтиква опциите им за връзка и творчество. Директорът на главно учебно заведение „ Иван Вазов “ в Силистра Александър Коконов, чието училише бе хазаин на конкуренцията, пожела на деца и родители да продължат да откриват  дружно благосъстоянията на родния ни език.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР