Наднорменото тегло е сериозен проблем в почти цял свят. В

...
Наднорменото тегло е сериозен проблем в почти цял свят. В
Коментари Харесай

Дават 1 г злато за свален килограм в Дубай

Наднорменото тегло е сериозен проблем в съвсем целия свят. В Дубай са измислили забавен метод да подтикват закръглените да отслабват. Властите оповестиха, че на всеки човек с наднормено тегло, който успее да смъкна килограми, ще му се даде злато.

Целта на тази акция е да подтикват жителите да вървят повече пешком, а не с колите си, както са привикнали по-голямата част от жителите.

В Дубай са построени доста спортни центрове, зелени площи, има и пешеходни алеи, само че множеството от хората не престават да се движат с колите си.

 Злато

Друга причина за наднорменото тегло са заведенията за бързо хранене, които са прекомерно публикувани.

 Сваляне на килограми

Кампанията е кръстена с забавното име „ Теглото ти в злато ” и е траяла съвсем месец – от 19 юли до 16 август. Властите дават обещание, че за всеки свален кг, ще се раздават по един грам от благородния метал. Уловката е, че с цел да получи злато, всеки участник би трябвало да се раздели с най-малко два кг от тежестта си.

Чрез чоп ще се разгласят трима от участниците – на всеки от тях ще бъде дадена златна монета, която е на стойност 5 449 $ или 20 000 драхми.

Останалите, които са свалили непотребни килца, ще бъдат подкрепени с монети, които са на обща стойност 200 000 драхми. Теглото на участниците се мери първоначално и в края на акцията.

Наднорменото тегло е проблем освен в Дубай – резултати от изследване демонстрират, че от ден на ден млади китайци страдат от наднормено тегло.

Изследването обгръща повече от 43 000 индивида, а резултатите сочат, че на възрастта сред 20 и 39 години един от 10 индивида е с наднормени килограми.

Тиен Йе, който е шефът на Китайския институт за спортни науки, твърди, че повода за проблемите с тежестта най-вероятно се дължи на неналичието на спортни действия измежду младите.

Пълната липса на каквито и да било физически действия се отразява отрицателно – по-голяма част от проучваните китайци се оправдавали с това, че програмата им е много натоварена и за спорт не остава никакво време.

Експертите считат, че управляващите би трябвало да вземат ограничения, до момента в който нещата не са излезли от надзор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР