Наднорменото тегло е проблем, който мъчи мнозина. Причините за него

...
Наднорменото тегло е проблем, който мъчи мнозина. Причините за него
Коментари Харесай

Най-добрите подправки за отслабване

Наднорменото тегло е проблем, който мъчи мнозина. Причините за него са многообразни, като една от най-често срещаните е муден или нарушен метаболизъм. Колкото и извършения да вършиме или диети, в случай че имате забавена обмяна на веществата, няма да постигнете положителни резултати.

Тук на помощ идват естествените средства. Някои подправки са същински магьосници при ускоряването на метаболизма. Те също имат и други дейности, които могат да доведат до по-бързо намаляване.

Ето и най-хубавите подправки за намаляване, които 100% имате в кухнята си.

Кимион

 Кимионът е измежду най-хубавите подправки за намаляване

Тази подбравка стимулипа храносмилането посредством синтеза на по-големи количества стомашен сок. Доказано е, че кимионът подтиква изгарянето на мазнините и подкрепя отслабването посредством усилване обмяната на веществата и попречване складирането на мазнини. Полезната доза от подправката е 1 ч.л. дневно.

Освен че има тези си качество, кимионът повлиява благотворно здравето като цяло, а също – придава необикновен мирис на ястията. Но в случай че не желаете да овкусявате храната си с него, може да го добавяте в сок, кисело мляко, чай, топла вода.

Джинджифил

Това е може би една от най-известните и най-коментирани подправки в днешно време поради множеството си потребни свойства. Едно от тях е точно подкрепяне на отслабването посредством активиране на метаболизма, детоксикация и ускорено изгаряне на мазнините.

Коренът може да се приема по доста способи – настърган в ястия, под формата на чай, като лимонада в композиция с мед и лимон, а също – може да го хапвате на дребни късчета недопечен.

Куркума

 Куркумата е фалшификация за намаляване

Друг водач измежду подправките, стимулиращи отслабването. Куркуминът в тази фалшификация предотвратява образуването на мастни кафези, още веднъж подтиква метаболизма и понижава равнищата на кръвната захар, което го прави подобаващ за приложимост при инсулинова устойчивост – един от скритите фактори за сложното намаляване.

Канела

Една лъжичка канела дневно подкрепя процеса на размразяване на килограми. Може да я добавяте в чаша топла вода, която да приемате на гладно. Подходящо е също да я разтваряте в сокове или кисело мляко – по ваше предпочитание. Тя е натурален пробиотик, с което усъвършенства работата на храносмилателния тракт, с което въздейства отлично на процеса на преправка на храните. Също понижава равнището на кръвната захар и усъвършенства метаболизма. Може да се комбинира с джинджифил и куркума, само че хората с диабет да внимават заради заплаха от хипогликемия.

Черен пипер

 Черен пипер за намаляване

Тази фалшификация гори мазнините доста бързо, само че би трябвало да се внимава с нея, защото е допустимо да раздразни храносмилателната система. Приемайте я в композиция с храна – тя е ароматна и основава леко лют усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР