Надеждите на китайската компания Broadcom за закупуването на американската Qualcomm

...
Надеждите на китайската компания Broadcom за закупуването на американската Qualcomm
Коментари Харесай

Тръмп блокира продажбата на Qualcomm от съображения за националната сигурност

Надеждите на китайската компания Broadcom за закупуването на американската Qualcomm наподобява пропаднаха.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп издаде предписание за блокирането на хипотетичното усвояване по отношение на опасенията, че това може да нанесе ущърб на националната сигурност на страната.

The Verge заяви още, че изказването на президента е последвало незабавно след обявата на писмото на Комитета по задгранични вложения на Съединени американски щати, с което се предизвестява, че договорката е прекомерно огромен риск за сигурността на страната.

Ако Broadcom закупи Qualcomm , се споделя в писмото, то това може да отслаби способността на американската компания да се конкурира с китайските съперници, като да вземем за пример Huawei. А това значи, че Китай ще господства в развиването на 5G мобилните мрежи и по този метод американците ще станат уязвими.

Сега възможностите на Broadcom да закупи Qualcomm са прекомерно дребни. Докато разпореждането на Тръмп е в действие, договорката няма по какъв начин да се състои. Но надали това ще провокира проблеми, като се има поради, че американската компания неведнъж отсрочва договорката, заради прекомерно ниската препоръчана цена.

Broadcom незабавно реагира на заявката на Тръмп и сподели, че няма по какъв начин тази договорка да е опасност за националната сигурност и че приготвя наново събиране на акционерите на 23 март.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР