Надежда УШЕВАEдни от най-титулуваните имена в международната илюзионистка общност гостуват

...
Надежда УШЕВАEдни от най-титулуваните имена в международната илюзионистка общност гостуват
Коментари Харесай

140 фокусници идват на фестивал в Габрово

Надежда УШЕВА
Eдни от най-титулуваните имена в интернационалната илюзионистка общественост гостуват на десетото юбилейно издание на Магична среща " Златна котка " 2023 година в Габрово. Столицата на хумора и сатирата е хазаин на повече от 140 магьосници от България, Япония, Канада, Испания, Франция, Нидерландия, Турция, Хърватия, Гърция, Румъния, Сърбия и други На моменти напълно безусловно те ще подпалят с чудотворните си умения и номера сцената на публично най-големия магичен конгрес в цяла Източна Европа. > Фестивалът стартира с професионални семинари на 16 март и ще приключи с церемония театър на 18 март. За първа година шоуто ще се състои в Спортната зала " Орловец " пред очите на аудитория от 2000 души. А наличието на президента на Международната федерация на магичните общества Андреа Байони е доказателство за високото майсторство и професионализъм на българските уредници " Quick Hands Project ". Йордан Белев е съосновател на най-голямото магично сдружение у нас. Като основен мотор на плана, той съумява да го издигне до непрекъснат член в най-престижната международна организация за илюзионно изкуство FISM.> Участници > Тази година основателите са поканили най-любимите и ярки вълшебници за миналите девет издания. За първи път в модерната магична история под един покрив ще се съберат четирима от топ имената на международната заблуда - Шон Фаркуар (Канада), Райън Хаяши (Япония), Дани ДаОртиз (Испания) и Андреа Байони (Италия).
След триумфите на фестивала той се трансформира в обект на огромен интерес от страна на Международната федерация на магичните общества FISM. Именно заради тази причина в този момент фестивалът се реализира под зоркото око на президента на федерацията Андреа Байони. Негова съществена роля ще бъде да наблюдава спазването на международните правила при оценяване по време на надпреварите. 
От " Досиетата Х " и Хайлендър през шоуто на Пен и Телър до шоуто на Елън Дедженерис - Шон Фаркуар забавлява публиката на всички места повече от две десетилетия. Той е някогашен президент на Интернационалното приятелство на магията и приет за най-титулувания канадски илюзионист. Черешката в неговата кариера е премията " Гран при международен първенец на магията ".
Има човек, който приживе е приет за легенда в магичното изкуство - Дани ДаОртиз. Един от най-магнетичните и харизматични фокусници, прочут на вълшебната сцена през последните няколко десетилетия. Той е най-търсеният консултант и преподавател. Неговият прочит на занаята е толкоз друг и неповторим, че основаните от него техники се означават като " наложителни за учене " от всички популярни магове.> Най-известният самурай в света > Самурай Хаяши прави неща с меч катана, които никой различен даже не би трябвало да си помисля да опита, а той го реализира със завързани очи. Хаяши е единственият занаятчия на самурайския меч, който смайва със представление от този жанр. Неговото вълнуващо шоу съчетава мълниеносен екшън и умопомрачителна централизация. Гост в " Англия търси гений " и " Германия търси гений ", той изумява над 80 милиона телевизионни фенове по целия свят. Хаяши е взел участие в над 30 телевизионни излъчвания в 11 страни, а неговите видеоклипове в ютюб имат повече от 30 милиона гледания. Той е международен рекордьор на Гинес (появява се в изданието на Книгата на международните върхове на Гинес от 2014 г.) и международен първенец по бойни изкуства. Освен самурайското шоу, Хаяши показва и своята забавна магия с вплетени етюди от бойните изкуства.
Между гостите и лекторите феновете ще видят още Енчо Керязов, Пикси и Зека от Сърбия, Маги Халваджиян, Драго Драганов, Иван Христов. Водещ на събитието е Александър Кадиев.
Организаторите Йордан Белев, Венсан Петров и Евгени Точев, дружно с община Габрово, дават обещание невиждано до момента шоу за нашите географски ширини, което ще се трансформира в едно от най-запомнящите се събития в културния ни календар. Билети за публиката към момента има от 10 до 25 лева, научи ДУМА от основателя на фестивала Дани Белев. 
И като всеки конгрес с конкурсен темперамент, състезателите ще се впуснат в борба за разнообразни награди. Най-престижната от тях е " Златна котка ", която се връчва на мага с най-вече точки. Кой ще грабне скъпото отличие обаче до последно остава тайнственост. Журито е формирано от световнопризнати имена от магичния свят. Това са Георги Петков Бинти - един от най-изявените майстори на илюзията в България; Лий Алекс от Англия е прочут в международен мащаб с работата и образованието си в " quick change " - изкуството да трансформира костюми за един миг; Зека - занаятчия на комичната магия в Сърбия, както и в цяла Европа; Фритз е единственият нидерландски вълшебник, играл на шест континента; Рубироса от Гърция. Повече детайлности за програмата и участниците са оповестени на уеб страницата на фестивала https://goldencat.eu/. 
" Златна котка " във обстоятелства
* Тази година има връх по визити от чужбина - фокусници от Канада, Испания, Франция, Нидерландия, Турция, Хърватия, Гърция, Румъния, Сърбия. Те са запазили места за профилираните семинари.
* Магичната среща има и спортен темперамент. Най-добрите магьосници получават статуетката " Златна котка ".
* Статуетката " Златна котка " е сребърна, тъй като уредниците са от Габрово. Сребърна е, само че единствено на цвят. Вече съществено - направена е от скулптора Георги Балабанов. До момента достойнството да я имат имат Ивокс Меджик - България (2012 г.), Вердини - Румъния (2013), Мариян Кирилов - България (2014, 2015), Христо Христов-Голбез (2016), Ники Кнежевич - Словения (2017), Роко - Гърция (2018), Филипино - Сърбия (2019), Мартин Хансен - Швеция (2022).
* " Quick Hands Project " ( " Куик хендс проджект " ) е член на FISM. Федерацията позволява нови членове един път на три години. " Българите с бързи ръце " са признати с гласоподаване при цялостно болшинство.
* " Да ти мине златна котка път " е най-често срещаното проклинание в Габрово тези дни. Ще продължи евентуално до фестивала (16-19 март). То носи благополучие, шанс и усмивки.   >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР